Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft oznámil znovuzrodenie svojej legendárnej IntelliMouse

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Od svojho vzniku si počítačové myši prešli v priebehu rokov masívnymi inováciami, no v podstate základný dizajn stanovila pred desiatimi rokmi spoločnosť Microsoft so svojou počítačovou myšou IntelliMouse. Táto legenda sa aj dnes používa najmä vďaka jej ergonomickému tvaru a spoľahlivosti. Priznám sa, že aj ja patrím medzi jej používateľov a tak ma potešila správa, že Microsoft prináša novú vylepšenú verziu s príhodným názvom Classic IntelliMouse.

Počítačová myš Microsoft IntelliMouse bola na konci 90. Rokov a začiatku nového tisícročia veľmi populárnym periférnym zariadením. Bola to prvá komerčná myš s rolovacím kolieskom, ktorý namiesto trackballu používala optický senzor. Výhodou bol aj jej asymetrický tvar, vďaka čomu sa pohodlne používala aj po dlhšiu dobu a netreba zabudnúť ani na jej spoľahlivosť a odolnosť.

Znovuzrodená legenda v podobe počítačovej myši Classic IntelliMouse vychádza z posledného modelu IntelliMouse 3.0, ktorý spoločnosť Microsoft vydala v roku 2003.

Znovuzrodená legenda v podobe počítačovej myši Classic IntelliMouse vychádza z posledného modelu IntelliMouse 3.0, ktorý spoločnosť Microsoft vydala v roku 2003, no samozrejme si prináša niekoľko moderných vylepšení. Ergonomický tvar novej myšky zostal zachovaný, rovnako ako pripojenie káblom cez rozhranie USB a prispôsobiteľné tlačidlá, čo určite bude kvitovať množstvo používateľov. Pod krytom myši sa nachádzajú prepínače Omron, ktoré sú navrhnuté tak, aby dve hlavné tlačidlá boli citlivejšie, zatiaľ čo tri prepínače Kailh boli pridané pre rolovacie koliesko a dve bočné tlačidlá.

Pod krytom myši sa nachádzajú prepínače Omron, ktoré sú navrhnuté tak, aby dve hlavné tlačidlá boli citlivejšie, zatiaľ čo tri prepínače Kailh boli pridané pre rolovacie koliesko a dve bočné tlačidlá.

Výrobca upravil aj citlivosť novej myši na rozsah DPI až na 3 200 s frekvenciou 1 000 Hz, ktorý sa nachádza na vyššej hranici citlivosti, no samozrejme sa nemôže porovnávať s profesionálnymi hernými myšami, čo ale ani nie je cieľom tohto produktu. Model IntelliMouse 3.0 z roku 2003 sa vyznačoval aj výrazným červeným osvetlením na konci myši, no spoločnosť Microsoft sa tento raz rozhodla pre decentné biele osvetlenie.

Nová počítačová myš Microsoft Classic IntelliMouse je kompatibilná s operačným systémom Microsoft od verzie 7. Už teraz je k dispozícii za cenu 39,99 dolárov a ja z čírej nostalgie práve teraz siaham po platobnej karte.

Výrobca upravil aj citlivosť novej myši na rozsah DPI až na 3 200 s frekvenciou 1 000 Hz, ktorý sa nachádza na vyššej hranici citlivosti