Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtová virtuálna realita s Vive je konečne tu, no šokuje cenou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC konečne uvoľnila oficiálny bezdrôtový adaptér pre svoje VR náhlavné súpravy Vive a Vive Pro. Nové zariadenie Vive Wireless Adapter sa dostane do predaja začiatkom septembra, no jeho cena je tak vysoká, že môže odradiť používateľov zariadení pre zobrazenie virtuálnej reality od tohto výrobcu, ktorí tak radšej zostanú pri klasickom káblovom prevedení.

Na trhu už exituje niekoľko možností od tretích strán pre bezdrôtové pripojenie VR náhlavných súprav, no Vive Wireless Adapter má homologizáciu od HTC a teda je to jedna z najlepších možností pre jeho VR súpravy. Používatelia tak môžu očakávať minimálnu latenciu a jednoduché nastavenie. Bezdrôtový adaptér spolupracuje s originálnymi zariadeniami pre zobrazenie virtuálnej reality HTC Vive a HTC Vive Pro, no pre druhý model si bude potrebné priplatiť 60 dolárov navyše za kompatibilné balenie.

Spoločnosť HTC konečne uvoľnila oficiálny bezdrôtový adaptér pre svoje VR náhlavné súpravy Vive a Vive Pro.

Bezdrôtový prenos je spracovaný technológiou WiGig, ktorú poskytla spoločnosť Intel. Technológia využíva špecializované prenosové pásmo 60 GHz s dosahom 6 metrov a 150 stupňovým zorným poľom. K jednému prijímaču sa dokonca môžu naraz pripojiť až tri VR náhlavné súpravy Vive.

Adaptér tiež využíva kodek DisplayRink XR, čo je špeciálny kompresný mechanizmus, ktorý zabezpečí, že obrovské množstvo údajov potrebných pre prácu vo virtuálnej realite rýchlo putuje cez vzduch do pripojeného headsetu. Používateľ bude potrebovať voľný PCI-e slot vo svojom počítači, pre osadenie karty, ktorá komunikuje s bezdrôtovým adaptérom.

Bezdrôtový prenos je spracovaný technológiou WiGig, ktorá využíva špecializované prenosové pásmo 60 GHz s dosahom 6 metrov a 150 stupňovým zorným poľom.

Spoločnosť HTC sa nevyjadrila presnejšie, koľko vydrží batéria v adaptéri na jedno nabitie, no vraj sa dá používať „hodiny“. K dispozícii je integrovaná Powerbanka a ďalšia sa dá zakúpiť samostatne. K baleniu získa používateľ aj dvojmesačné predplatné služby Viveport, ktorá stojí mesačne 7 dolárov a umožní prístup k viac ako 500 titulom pre virtuálnu realitu.

No teraz sa však dostane k tomu, čo vás bezdrôtová zábava bude stáť. Spoločnosť HTC nasadila cenovú latku vysoko a Vive Wireless Adapter ocenila až na 299,99 dolárov. Predbežné objednávky sa budú prijímať od 5. septembra a distribúcia prvých kusov začne 24. septembra.

Používatelia môžu od Vive Wireless Adapter očakávať minimálnu latenciu a jednoduché nastavenie.