Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smerovač Mesh Router MR2200ac vytvorí lepšiu Wi-Fi sieť a bezpečnejší internet

Smerovač Mesh Router MR2200ac vytvorí lepšiu Wi-Fi sieť a bezpečnejší internet
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Synology predstavila svoj prvý smerovač typu Mesh Router, model MR2200ac, ktorý podporuje funkciu Wi-Fi Protected Access (WPA3) a poskytne každej domácnosti rýchle a neprerušované pokrytie Wi-Fi sieťou a kontrolu, zabezpečenie a informácie o celej sieti. Tento bezdrôtový smerovač modulárneho dizajnu s vysokým výkonom je možné rozšíriť o ďalšie jednotky a vytvoriť sieť Mesh so širším pokrytím pre pripojené domácnosti všetkých veľkostí.

Počet pripojených zariadení sa podľa spoločnosti IHS Market bude celosvetovo zvyšovať v priemere o 12 % ročne z 27 miliárd v roku 2017 na 125 miliárd v roku 2030. „Keď sme sa dozvedeli o tejto prognóze, uvedomili sme si, že nejde len o zabezpečenie pripojenia zariadenia,“ uviedol Kuei-Huan Chen, zástupca spoločnosti Synology Inc. „Je tak nutné vedieť, čo sa v sieti deje, aby bolo možné chrániť príslušné zariadenia a rodinu pred vonkajšími hrozbami. Podľa toho sme navrhli smerovač MR2200ac. Vďaka spolupráci so spoločnosťou Qualcomm Technologies, Inc. model MR2200ac podporuje najnovšie Wi-Fi a bezpečnostné technológie a vytvára tak vyspelejšie a bezpečnejšie siete.“

„Spoločnosť Qualcomm Technologies za zameriava na poskytovanie vysoko kvalitných Wi-Fi sietí pomocou inovatívnej platformy Qualcomm Mesh Networking Platform, ktorá zabezpečuje vysoké zabezpečenie a pokročilé domáce pripojenie koncovým zákazníkom na celom svete,“ uviedol Gopi Sirineni, viceprezident produktového manažmentu spoločnosti Qualcomm Technologies Inc. „So spoločnosťou Synology naďalej spolupracujeme na tom, aby sme zabezpečili väčšine počtu zákazníkov prakticky neprerušované, rýchle a bezpečné Wi-Fi služby v pripojených domácnostiach všetkých veľkostí.“

Pokrytie celej domácnosti vysokorýchlostnou Wi-Fi sieťou

 

Smerovač MR2200ac využívajúci štvorjadrový systém postavený na čipe Qualcomm IPQ4019 sa vyznačuje trojpásmovým Wi-Fi dizajnom, ktorý eliminuje miesta bez internetu a zabezpečuje rýchly širokopásmový internet aj v najodľahlejších častiach domu. Celú sieť spravuje oceňovaný operačný systém Synology Router Manager (SRM), v jeho intuitívnom používateľskom rozhraní je k dispozícii rad funkcií firemnej úrovne:

• Inteligentná technológia Mesh: Smerovač MR2200ac dynamicky vyberá najlepší spôsob (2,4 GHz, 5 GHz alebo eternet) komunikácie medzi jednotlivými smerovačmi MR2200ac a s klientskými zariadeniami navrhnutý tak, aby poskytoval najrýchlejší možný prístup k internetu.

• Rozšírený roaming: Rozsiahla podpora štandardov zahŕňa aj štandardy 802.11 k, v, a r a umožňuje tak plynulejšie premiestňovanie.

• Ľahké nastavenie: Vyberte, ktorý smerovač MR2200ac chcete pridať, z prehliadača alebo mobilnej aplikácie DS router a nechajte sieť automaticky zrealizovať celú konfiguráciu a optimalizáciu.

• Jediný ovládací panel Wi-Fi: Zobrazte si stav všetkých Wi-Fi bodov a bezdrôtových zariadení a využite vizualizáciu vzájomného prepojenia Wi-Fi bodov na mape siete. K dispozícii sú taktiež rozšírené možnosti hosťovanej Wi-Fi siete.

• Kompatibilita so smerovačmi Synology RT2600ac: Kancelárie môžu rozšíriť pokrytie smerovačom RT2600ac ešte ďalej a maximálne tak využiť už tak výkonný hardvér.

Bezpečnejší internet pre všetkých a v každej situácii

 

Najnovšia verzia SRM 1.2 obsahuje taktiež úplne nový balíček Safe Access, ktorý kombinuje najlepšiu rodičovskú kontrolu vo svojej triede a automatické zabezpečenie na úrovni siete, vďaka čomu nemusíte hľadať riešenie pre každú platformu:

• Vytvorte online svet bezpečný pre svoje deti: Nastavte používateľské profily, rozhodujte, kedy a po akú dobu je možné používanie internetu a chráňte deti pred obsahom určeným iba pre dospelých pomocou webových filtrov a funkcie SafeSearch. Webové filtre je možné nastaviť tak, aby obmedzili tínedžerov v používaní sociálnych sietí na konkrétne hodiny. Pre mladšie deti môžete nastaviť zoznam výnimiek obsahujúci schválené weby, ku ktorým budú mať prístup.

• Uistite sa, ako sa deti správajú na internete: sledujte, kedy sú online, aké zariadenia používajú a či sa omylom nedostanú na nevhodné webové stránky. Deti môžu odoslať požiadavku, aby ste im odblokovali web. Táto interakcia vám umožňuje byť vždy v kontakte s tým, ako rastú.

• Sieťové profily pre rodinné zariadenia a zariadenia IoT: Akékoľvek zariadenie pripojenie k miestnej alebo hostovanej sieti v budúcnosti sa bude riadiť zásadami, ktoré stanovíte a všetky abnormálne aktivity budú zastavené a dôkladne zaznamenané.

• Nenápadné zabezpečenie siete: Nástroje s informáciami o hrozbách DNS a IP blokujú prístup k škodlivým cieľom v reálnom čase a vďaka použitiu služby Google Safe Browsing na smerovače Synology je ochrana spoločnosti Google proti malvéru, sociálnemu inžinierstvu a nežiadúcemu softvéru rozšírená na celú sieť.

Zabezpečenie Wi-Fi ďalšej generácie vďaka funkcii WPA3

 

Model MR2200ac patrí medzi prvé smerovače s certifikáciou WPA3, čo je novo oznámený štandard zabezpečenia Wi-Fi. Nové možnosti zahŕňajú variant WPA3-Personal, WPA3-Enterprise a Enhanced Open™ a umožňuj smerovaču MR2200ac zabezpečiť domácim, firemným aj verejným Wi-Fi sieťam najnovšiu ochranu proti sledovaniu a ďalším útokom. Spoločnosť Synology má dlhú históriu rýchlych a pravidelných aktualizácií, ktoré sieti Mesh zabezpečia pripravenosť na všetky nové hrozby.

(Zdroj: Tlačová správa Synology)