Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zmiešanú realitu zobrazia okuliare, ktoré vyzerajú takmer ako bežné

Zmiešanú realitu zobrazia okuliare, ktoré vyzerajú takmer ako bežné
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prostredie zmiešanej reality, v ktorom sa digitálne prvky stávajú súčasťou reálneho sveta, dokážu zobraziť aj nové okuliare nReal Light. Tie sa pritom svojou konštrukciou a váhou približujú ku klasickým slnečným okuliarom.

Množstvo výrobcov používa výraz rozšírená realita (Augmented reality – AR), no zmiešaná realita je v podstate to isté. Jedná sa o digitálnu grafiku, ktorá prekrýva veci v reálnom svete tak, aby to vyzeralo, že umelé prvky a objekty sú súčasťou scény pred vami. Ich pozícia by mala zostať pevná a efekty, ako sú tiene a osvetlenie by malo byť čo najrealistickejšie.

Nové okuliare nReal Light sú teda navrhnuté pre zobrazenie zmiešanej reality a majú zabudovanú technológiou pre sledovanie pohybu v šiestich stupňoch voľnosti. To znamená, že okuliare nielen spracujú informácie o tom, kam smeruje hlava nositeľa, ale môžu sledovať, keď sa v priestore pohybuje dopredu, dozadu, hore a dole.

Okuliare nReal Light pre zobrazenie zmiešanej reality.

Výrobca uvoľnil informácie o grafickom rozlíšení, ktoré je nastavené na 1080p, s 52 stupňovým zorným poľom. V čom však okuliare nReal Light vynikajú, je ich dizajn a ľahkosť. Vážia len 85 gramov a človek si ich môže pomýliť s bežnými slnečnými okuliarmi. Množstvo spracovania je však presúvaného cez USB-C kábel na samostatné zariadenie, či už je to smartfón alebo notebook.

Okuliare nReal Light pre zmiešanú realitu sa začnú predávať v prvej polovici roka 2019 za cenu 1 000 dolárov. Partnerstvo so spoločnosťou Xiaomi by malo pritom zabezpečiť obsah pre zmiešanú realitu.