Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Séria GeForce RTX 20 prenáša Ray Tracing už aj do notebookov

Séria GeForce RTX 20 prenáša Ray Tracing už aj do notebookov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nvidia si na výstavu CES prichystala predstavenie mobilnej verzie svojich grafických kariet série GeForce RTX 20, vrátane mobilného modelu RTX 2080. Nové grafiky takisto podporujú vykresľovanie osvetľovacej technológie Ray Tracing v reálnom čase.

Spoločnosť Nvidia prinesie svoje RTX mobilné grafické karty na viac ako 40 modelov notebookov od rôznych výrobcov, a to od najvýkonnejších kariet RTX 2080 až po cenovo dostupnú kartu RTX 2060. Nvidia pritom použila technológiu Max-Q, aby sa znížila spotreba energie a zabezpečilo sa to, že sa RTX čipy zmestia do tenkých a tichých prenosných počítačov. Dosiahnutie tepelnej a akustickej účinnosti nemusí znamenať, že výkon bude na rovnakej úrovni ako pri verziách grafík pre stolné počítače.

V porovnaní s mobilnou verziou GeForce GTX 1080 Max-Q však môžeme od GeForce RTX 2080 Max-Q očakávať až o 20 percent vyšší výkon a o 40% vyššiu efektivitu. To by sa mohlo podpísať aj na oveľa dlhšej výdrži batérie v herných notebookoch. Modely Max-Q s GeForce RTX 2070 poskytujú až o 20 percent vyšší výkon ako GTX 1070, zatiaľ čo model GeForce RTX 2060 je až o 50 percent výkonnejší v porovnaní s GTX 1060.

Prvé notebooky s grafickými čipmi Nvidia GeForce RTX sa objavia 29. januára v modeloch notebookov od výrobcov ako sú Acer, Asus, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo Legion, MSI, Razer a Samsung.

Ilustračné foto (Zdroj: Nvidia).