Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klávesnica s kompletne nastaviteľnými klávesmi s elektronickým atramentom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Virtuálna klávesnica môže mať rôzne rozloženie a jazykové konfigurácie. V prípade fyzických klávesníc je už trocha problém. Riešenie prináša klávesnica Nemeio, ktorej každý kláves má malý displej s elektronickým atramentom pre konkrétne nastavenie funkcie.

Klávesnica Nemeio je dielom francúzskych inžinierov zo spoločnosti LDLC Group. V jej kovovom tele sa nachádza 81 klávesov s mechanickým spínačom, z ktorých každý tvorí malý displej založený na elektronickom atramente, podobne ako je tomu v čítačkách elektronických kníh. Klávesy sú navyše podsvietené, s možnosťou nastavenia rôznej úrovne jasu.

Klávesnica Nemeio má 81 mechanických kláves, ktoré tvorí displej s elektronickým atramentom.

K počítaču, smartfónu či k inteligentnej televízii sa môže klávesnica pripojiť cez Bluetooth. V rámci aplikácie si používateľ potom nastaví a uloží rozloženie kláves a jazykových profilov. Jednotlivé klávesy môžu mať rôzne funkcie a dajú sa k nim priradiť často používané skratky. Rozloženia sa dajú aktivovať ručne alebo sa klávesnica dá nastaviť na automatické prekonfigurovanie rozloženia v závislosti od spusteného softvéru, napríklad pre Adobe Photoshop.

V aplikácii sa dajú nastaviť rôzne klávesové skratky, rozloženie kláves a jazykových profilov.

Batéria sa nabíja prostredníctvom portu USB-C a hoci nie sú konkrétne údaje o jej výdrži, elektronický atrament nemá vysokú spotrebu, takže by klávesnica mala vydržať dlhšiu dobu používania. Jej rozmery sú 304 x 179 x 11 mm a disponuje aj portom USB typu A pre pripojenie iných periférnych zariadení.

Klávesnica Nemeio zatiaľ nie je vo výrobe a na trh sa dostane v najbližších až po úspešnej start-up kampani, ktorá sa začne v najbližšom období.

Klávesnica Nemeio s kompletne nastaviteľními klávesmi z elektronického atramentu má kovové telo s rozmermi 304 x 179 x 11 mm.