Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ultra široký 49“ monitor Philips vás prihlási do systému Windows

Ultra široký 49“ monitor Philips vás prihlási do systému Windows
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Philips predstavila svoj nový monitor zo série Philips Brilliance, ktorý má mamutiu zakrivenú obrazovku s uhlopriečkou až 49 palcov. Okrem toho, že nahradí dva monitory, vďaka kamere vás rozpozná a automaticky prihlási do systému Windows.

Funkcia automatického prihlasovania Windows Hello je možná prostredníctvom webovej kamery, ktorá je umiestnená nad horným rámom obrazovky monitora. Operačný systém Windows tak cez kameru identifikuje tvár používateľa, ktorý nemusí zadávať heslo ručne. V skutočnosti je webová kamera skrytá, keď sa nepoužíva a v prípade potreby vyskočí von z monitora. To je dobré riešenie jednak pre súkromie, ako aj pre estetiku.

Monitor Philips Brilliance 49“ SuperWide Curved LCD Display.

No monitor zaujme najmä svojou dominantnou ultra širokou zakrivenou obrazovkou s uhlopriečkou až 49 palcov. LCD panel má rozlíšenie 5 120 x 1 440 pixlov a dokáže nahradiť dva monitory, ktoré by boli položené vedľa seba. Takáto ultra široká obrazovka môže byť prínosom pre prácu, napríklad s dvomi otvorenými aplikáciami vedľa seba, rovnako si ju vychutnajú používatelia aj pri hraní hier alebo pozeraní filmov.

Spoločnosť Philips na výstave CES 2019 tiež prezentovala nový 32 palcový LCD monitor Philips Brilliance 329P9H. Jeho displej má rozlíšenie 4K ,čiže 3.840 x 2.160 pixlov a disponuje režimov pivot, takže sa dá z horizontálnej polohy natočiť do polohy vertikálnej. Aj v tomto prípade tu nájdeme kameru s podporou automatického prihlasovania prostredníctvom funkcie Windows Hello.

Monitor Philips Brilliance 49“ SuperWide Curved LCD Display.

Obidva predstavené monitory sú vybavené dokovacou stanicou USB 3.1 Type-C pre pripojenie periférnych zariadení a prepínačom, ktorý vám umožní pripojiť k monitoru dva počítače a prepínať sa medzi nimi jednoduchým stlačením tlačidla. Monitory tiež disponujú inteligentnou technológiou, ktorá znižuje množstvo vyžarovaného modrého svetla a minimalizuje blikanie.

Nový monitor Philips Brilliance 49“ SuperWide Curved LCD Display bude dostupný od marca za cenu 1 299 dolárov. Jeho 32 palcový kolega Philips Brilliance 329P9H príde na trh už vo februári s cenovkou 799 dolárov.

32 palcový LCD 4K monitor Philips Brilliance 329P9H.