Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Alienware uviedol najtenší a najľahší 17-palcový herný notebook

Alienware uviedol najtenší a najľahší 17-palcový herný notebook
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Váži len niečo málo cez dva a pol kilogramu, teda o 40 % menej ako jeho predchodca. Výkonom sa však radí medzi ťažké váhy. Inžinieri značky Alienware skonštruovali doteraz najľahší a najtenší 17-palcový hráčsky notebook.

V najvyššej konfigurácii môže byť osadený ôsmou generáciou procesorov Intel Core i9K a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q, ktorá využíva revolučné jadrá Turing. Tie ako jediné na svete umožňujú vykresľovanie 3D svetelných efektov v reálnom čase. Spoločnosť NVIDIA ich predstavila len v polovici minulého roka.

Nový model je dostupný vo farbách Epic Silver a Nebula Red. Rám je zhotovený z ľahkých no superodolných materiálov – špeciálnej horčíkovej zliatiny a medi.

Nové 17-palcové modely nasledujú uvedenie tenkých 15-palcových notebookov s označením m15. Tie si vyslúžili uznanie od expertov z prestížnych svetových magazínov ako Expert Reviews, Tom’s Hardware a LaptopMag. Najnovšie k nim pribudlo ocenenie CES Innovation Award 2019 za oba notebooky Alienware m15 a m17 v kategórii herných zariadení za výnimočný dizajn a spracovanie.

Alienware m17

Alienware m17

Nový dizajn Legend a cenovo dostupné hráčske stroje triedy G

 

Na podujatí CES debutoval aj nový dizajn zariadení s názvom Alienware Legend. Ako prvé sa v ňom predstavili notebooky Area-51m. Ide o momentálne najvýkonnejší herný notebook na svete, s možnosťou upgrade-u procesora a grafického čipu. Ako jediný podporuje osemjadrové procesory 9th Gen Intel Core, pamäť s veľkosťou 64 GB a ethernetové pripojenie s rýchlosťou 2,5 Gbps. 17-palcový notebook má displej s tenkým rámikom so zobrazovacou frekvenciou 144 Hz. Ako vlajková loď značky, je zariadenie vybavené všetkými najmodernejšími technológiami, vrátane ovládania pomocou očí so systémom Tobii.

Alienware Area-51m

Okrem toho uviedol Dell na podujatí CES tiež vynovené herné systémy triedy G - notebooky G5 a G7 s uhlopriečkou 15 respektíve 17 palcov. Tieto zariadenia prešli redizajnom a dočkali sa tiež vynovených štvor a šesťjadrových Intel CFL-H procesorov a grafík NVIDIA. Špeciálna edícia pätnásťpalcového notebooku Dell G5 je navyše teraz dostupná v dizajne Alpine White s priehľadným spodným krytom, ktorý odhaľuje modré ventilátory chladiaceho systému.

Dell G5

(Zdroj: Tlačová správa Dell)