Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo prináša do sveta IT množstvo inovatívnych noviniek

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Asi nebude veľa používateľov notebookov, ktorých by nezaujímala rýchlosť ich zariadenia. Tú sa snažia vývojári z roka na rok vylepšiť. Potvrdil to aj team z Lenova vo svojich nových modeloch mobilných počítačov, dokonca aj pre hráčov hier.

Popri nich sa však snažil zaujať aj pracovnou stanicou s inovatívnym ovládaním. No a do pozornosti sa dostali aj dve zaujímavé zariadenia v podobe tabletu a domácich hodín, ktoré s používateľom dokážu vďaka umelej inteligencii komunikovať.

O viaceré prekvapenia sa Lenovo na podujatí CES 2019 postaralo už pri predstavovaní novej generácie notebooku Yoga s názvom S940. Okrem poriadnej hardvérovej výbavy si totiž zariadenie prinesie aj umelú inteligenciu v podobe balíka funkcií SMART Assist, ktorý sa okrem iného postará aj o súkromie používateľa.

„Počas videokonferencie môžem využiť funkciu rozmazania pozadia za mnou. Kamera sleduje len mňa a automaticky teda rozmaže všetko za mnou,“ hovorí pán Matt Bereda, viceprezident Lenovo.

Rovnako sa asistent dokáže sústrediť len na hlas používateľa a ostatné nežiaduce zvuky odfiltruje. Dokonca pomáha aj s prekladmi.

„Preloží moju reč v reálnom čase a rovnako aj prichádzajúcu reč. Keď budem cez počítač komunikovať napríklad s kolegami v Číne, okamžite mi to preloží do môjho jazyka.“

Už v apríli sa medzi ľuďmi objaví aj YOGA C730, ktorá si prinesie nový AMOLED displej. Ten sa doteraz držal len v triede profesionálnych počítačov ThinkPad.

„Chceli sme spotrebiteľom priniesť lepšiu skúsenosť v oblasti zobrazovania, a tak môžem predstaviť AMOLED displej aj v modeli YOGA C730, ktorý si prináša až takmer 3,4 milióna farieb.“

Dnes veľa ľudí využíva počítače aj na umenie. Či sú to dizajnéri, grafici alebo fotografi. A tu im na strunu zahrá nový desktopový stroj Lenovo Yoga A940. Inovatívnym nástrojom k nej je aj nenápadný valček s menom Lenovo Precision Dial.

„S týmto prvkom plnohodnotne pracujete s oboma rukami. V jednej môžem držať digitálne pero a s druhou ovládam Precision Dial. Nastavujem si takto funkcie ako je napríklad typ štetca, prípadne jeho veľkosť.“

Svoje novinky si na CESe našli v Lenove aj nadšenci počítačových hier. Práve tým patria notebooky Yoga Y540 a Y740.

„V notebooku si môžete nastaviť funkcie podsvietenia kláves v RGB farbách. Špeciálne sme sa venovali aj chladeniu. Yoga má 4 miesta pre ventiláciu. Dve po bokoch a dve vzadu,“ dodáva pán Matt Bereda, viceprezident Lenovo.

Dlhoročný a už tradičný modelový rad počítačov ThinkPad si tiež prišiel na svoje. V rodine privítal dvoch nových členov. Prepracovanú a odľahčenú 4. generáciu X1 Yoga a tiež ThinkPad X1 Carbon, už siedmej generácie.

„Je to najľahší 14 palcový pracovný notebook na svete. Hrúbka len 15 milimetrov a váha jeden kilogram,“ hovorí pán David Rabin, Lenovo.

Prekvapením bolo zrejme o niečo menšie zariadenie s názvom Lenovo Smart Clock s Google Asistentom.

„V spolupráci s Google sme vytvorili úplne novú kategóriu SMART zariadení, určených pre pohodlný kvalitný spánok a príjemné ranné vstávanie,“ hovorí pán Yao Li, viceprezident Lenovo.

Ráno tak môžu používatelia začínať nielen s príjemnou hudbou či správami, ale o ich hladké prebudenie sa postarajú farby displeja, ktoré napodobňujú Slnko.

Ako je vidieť aj z noviniek Lenova, je zrejmé, že všetko sa hýbe k umelej inteligencii. Rozhodne nám to veľa vecí v živote uľahčí, no všetko to za nás nevyrieši a tie najdôležitejšie veci zostanú stále na nás.