Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Užitočnejší Gmail s plánovanými mailmi a lepším dopĺňaním slov

Užitočnejší Gmail s plánovanými mailmi a lepším dopĺňaním slov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy mailový klient Gmail od spoločnosti Google oslávil 15 rokov existencie a za tú dobu sa stal jednou z najpopulárnejších mailových platforiem na svete. Ako narodeninový darček získal Gmail niekoľko nových funkcií, aby mohol byť ešte užitočnejší.

Hlavnou novinkou je funkcia plánovania odosielania mailov, ktorá je dostupná pre webovú aj mobilnú verziu aplikácie. Funkcia umožní používateľovi si zadať určitý dátum a čas odoslania správy. Pokiaľ používateľ nemá na mysli konkrétny dátum a čas, môže si rýchlo vybrať z možností, ako je zajtra ráno alebo zajtra popoludní.

Existujúca funkcia Smart Compose, ktorá sa pokúša automaticky dopĺňať správy na základe bežne napísaných výrazov, sa stáva ešte viac inteligentnejšou. Teraz sa dokáže prispôsobiť tomu, akým spôsobom píšete, takže napríklad ak dávate v správe prednosť osloveniu „Čau“ pred „Ahoj“, Gmail toto slovo vyberie. Funkcia Smart Compose teraz môže vyplniť aj riadky v predmete správy, vychádzajúc z obsahu vášho mailu.

Hlavnou novinkou je funkcia plánovania odosielania mailov.

Služba Smart Compose už ušetrí používateľom služby Gmail písanie viac ako miliardy znakov týždenne. Jej aktualizácia bude okrem angličtiny podporovať španielčinu, francúzštinu, taliančinu a portugalčinu. Aktualizácia sa rozbieha na webovom rozhraní a mobilnej aplikácie pre systém Android, čoskoro pribudne aj podpora pre iOS.

Google tiež robí maily interaktívnejšími, hoci táto zmena bola oznámená pred niekoľkými dňami. Schválení odosielatelia budú môcť odosielať správy, ktoré sú viac podobné webovým stránkam, takže môžu odpovedať na komentáre k dokumentu, vyplniť dotazník alebo na žiadosť o schôdzku odoslať RSVP bez opustenia mailu.

Spoločnosť Google sa zaviazala, že aj v nasledujúcich 15 rokoch bude zlepšovať svoju mailovú platformu. Spomenuté zmeny sa v najbližších dňoch dostanú do spotrebiteľskej služby Gmail a do obchodnej verzie zabudovanej v programe G Suite.

Funkcia Smart Compose teraz môže vyplniť aj riadky v predmete správy, vychádzajúc z obsahu vášho mailu.