Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Valve Index je najmodernejšia súprava pre virtuálnu realitu

Valve Index je najmodernejšia súprava pre virtuálnu realitu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Valve konečne odhalila všetky kľúčové detaily svojho nového zariadenia pre zobrazenie virtuálnej reality Valve Index. To sa svojimi špecifikáciami radí medzi jeden z najvýkonnejších VR headsetov na trhu. Kompletná súprava sa dá objednať za 999 dolárov.

Valve sa v minulosti podieľalo na vývoji VR headsetu Vive od spoločnosti HTC, vďaka čomu môže používateľ využiť existujúce ovládače a senzory Vive aj pre nové zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality Index. V tomto prípade bude jeho cena na rozumných 499 dolároch bez doplnkovej výbavy.

Valve Index sa svojou hardvérovou výbavou radí ku špici na trhu s VR headsetmi. Displej RGB LCD má rozlíšenie 1 440 x 1 600 pixlov pre každé oko a disponuje veľmi rýchlou obnovovacou frekvenciou 120 Hz (plus je tu aj experimentálna možnosť 144 Hz). Zorné pole je podľa výrobcu až o 20 stupňov širšie ako u konkurenčných produktov. Prémiový pocit podporí aj možnosť nastavenia interpupilárnej vzdialenosti, čo je vzdialenosť medzi šošovkami a vašimi očami. Zariadenie je navyše vybavené aj vlastnými slúchadlami, no nechýba 3,5 mm port pre pripojenie vlastného audio hardvéru.

Súprava pre zobrazenie virtuálnej reality Valve Index.

Kompletná súprava pre zobrazenie virtuálnej reality Valve Index je dodávaná s vlastnými ovládačmi, ktoré disponujú 87 senzormi pre sledovanie polohy vašich rúk a prstov. To by malo zvýšiť citlivosť pre lepšie zážitky v prostredí virtuálnej reality. K zariadeniu bude potrebný relatívne výkonný počítač. Spoločnosť Valve odporúča počítač s minimálne 8 GB RAM, dvojjadrovým procesorom a minimálne s grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 970 alebo AMD RX480.

Súprava pre zobrazenie virtuálnej reality Valve Index.

Nový VR Headset podporuje rozsiahlu knižnicu aplikácií a hier, ktoré sú už k dispozícii pre slúchadlá HTC Vive cez služby Steam a Viveport. Samotná spoločnosť Valve pritom prisľúbila, že v budúcnosti vydá vlastné veľké hry pre svoje zariadenie.

Valve Index sa dá už teraz predbežne objednať na stránkach výrobcu, pričom distribúcia prvých kusov je naplánovaná od 28. júna.

Súprava pre zobrazenie virtuálnej reality Valve Index.