Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vertikálna myš v tvare pištole pre reálnejšie herné zážitky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Klávesnica a počítačová myš je neodmysliteľnou kombináciou pre hráčov „strieľačiek“ z pohľadu prvej osoby (FPS). No čínski vývojári chcú hráčom dodať realistickejší pocit zo strieľania prostredníctvom vertikálnej hernej myši Mousegun, ktorá vyzerá ako rukoväť pištole.

Vertikálna herná myš Mousegun je vymodelovaná podľa predlohy pištole Desert Eagle a vývojári zo spoločnosti Ragnok tvrdia, že ich zariadenie vyzerá ako skutočná vec a aj taký pocit má navodiť hráčovi. Na rozdiel od iných komplikovanejších ovládačov inšpirovaných zbraňami má Mousegun skôr vzhľad joysticku ako tradičnej počítačovej myši.

Vertikálna herná myš Mousegun.

Hlavné tlačidlo myši je umiestnené na prednej strane zariadenia a má predstavovať spúšť pištole. Tesne pod ním sa nachádza druhé tlačidlo, ktoré bude zrejme plniť funkciu pravého tlačidla myši. Rolovacie koliesko sa presunulo na zadnú hornú časť zariadenia. Hoci to na prvý pohľad vyzerá, že zariadenie Mousegun by malo v pokoji stáť na stole, jeho pohyb je snímaný senzorom s citlivosťou až 3 200 DPI a teda funguje ako každá iná bežná myš.

Vertikálna herná myš Mousegun.

Okrem realistickejšieho pocitu zo streľby je Mousegun vďaka svojmu vertikálnemu dizajnu ergonomické zariadenie, ktoré sa pohodlne drží a je navrhnuté tak, aby dobre fungovalo v pravej aj v ľavej ruke. Mousegun sa k počítaču pripája bezdrôtovo a poháňa ho lítium-iónová batéria s kapacitou 800 mAh.

Spoločnosť Ragnok plánuje získať finančné prostriedky cez start-up kampaň na portáli Indiegogo. Zatiaľ nie je známe, kedy bude kampaň spustená, no vertikálne herná myš Mousegun bude k dispozícii za 59 dolárov, čo je polovica z finálnej maloobchodnej ceny 118 dolárov.

Vertikálna herná myš Mousegun.