Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

T7 Touch: Ultra rýchle externé SSD disky s čítačkou odtlačkov prstov

T7 Touch: Ultra rýchle externé SSD disky s čítačkou odtlačkov prstov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung v roku 2017 predstavil rýchly prenosný SSD disk T5 navrhnutý pre efektívne prenosy dát. Tento rok prichádza s nástupcom T7 Touch, ktorý sa môže pochváliť až dvojnásobnou rýchlosťou čítania a zápisu dát, a prináša aj vyššie zabezpečenie dát vo forme čítačky odtlačkov prstov.

Tam, kde bol model externého SSD disku Samsung T5 schopný dosahovať prenosové rýchlosti až 540 MB / s, môže nový model T7 Touch prenášať dáta dvakrát rýchlejšie. Spoločnosť Samsung uvádza, že externý SSD disk T7 Touch je schopný čítať dáta rýchlosťou až 1 050 MB / s, zatiaľ čo rýchlosť zápisu dát sa pohybuje okolo 1 000 MB / s. K dispozícii budú modely s kapacitami 500 GB, 1 TB a 2 TB.

Externý SSD disk Samsung T7 Touch

Prenosný SSD disk T7 Touch je vyhotovený v pevnom kovovom obale a váži menej ako 58 gramov. Vo výbave nechýba LED dióda, ktorá indikuje, kedy sa údaje načítavajú alebo zapisujú. Do tela disku bolo tiež zabudované to, čo spoločnosť Samsung označuje ako prvú čítačku odtlačkov prstov namontovanú v externom SSD disku. Funguje spolu s ochranou heslom a 256-bitovým AES hardvérovým šifrovaním, čím používateľ získa ďalšiu úroveň zabezpečenia uložených dát.

Nový externý SSD disk Samsung T7 Touch je založený na štandarde USB 3.2 Gen 2 a je dodávaný s káblami USB typu C-to-C a USB Type-C-to-A. Cena verzie s kapacitou 500 GB bola stanovená na 130 dolárov, verzia s kapacitou 1 TB stojí 230 dolárov a verzia s kapacitou 2 TB dostala cenovku 400 dolárov. Všetky verzie prenosných SSD diskov T7 Touch budú k dispozícii koncom toho mesiaca v až 30 krajinách sveta.

Externý SSD disk Samsung T7 Touch