Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prémiový monitor Eve Spectrum pre seriózne hranie aj prácu

Prémiový monitor Eve Spectrum pre seriózne hranie aj prácu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fínska firma Eve už má skúsenosti s vývojom hardvéru v spolupráci s hráčmi a náročnými používateľmi, a tak sa komunita podieľala aj na vývoji najnovšieho produktu. Je ním monitor Eve Spectrum s vysokým rozlíšením a špičkovými parametrami, ktorý osloví nielen hráčov, ale aj profesionálov.

Rovnako ako prémiový monitor od spoločnosti Apple, aj v prípade nového monitora Eve Spectrum sa stojan dodáva zvlášť za cenu 99 dolárov. Podľa spoločnosti Eve takmer polovica používateľov chce využiť svoj vlastný stojan. V prípade voliteľného oficiálneho stojana Spectrum získa používateľ možnosti orientácie monitora na šírku alebo na výšku a úpravu jeho výšky.

Prémiový monitor Eve Spectrum

K dispozícii sú tri rôzne varianty monitora Spectrum, všetky majú IPS LCD displej s uhlopriečkou 27 palcov, ktorý má pomer strán 16 : 9, kontrastný pomer 1 000 : 1 a podporuje obrazovú technológiu HDR10. Pozorovacie uhly sú na celej ploche rovnaké, 178 stupňov vertikálne aj horizontálne. Čas odozvy je pohotová 1 ms. K výbave monitorov patrí aj množstvo portov: 1 x HDMI, 2 x DisplayPort, 2 x USB-C, 3 x USB-A, 1 x USB-B a 3,5 mm konektor pre slúchadlá. To stačí na pripojenie a nabitie niekoľkých zariadení naraz.

Prémiový monitor Eve Spectrum

Rozdiely jednotlivých modelov sú v rozlíšení a obnovovacích frekvenciách: na výber je rozlíšenie 2 560 x 1 440 pixelov s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, rozlíšenie 2 560 x 1 440 pixelov s obnovovacou frekvenciou až 240 Hz alebo rozlíšenie 4K 3 840 x 2 160 pixlov s obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Ceny sú podľa poradia 349 dolárov, 489 dolárov, respektíve 589 dolárov, no jedná sa o akciové ceny v rámci predbežnej objednávky. Najlacnejší model Eve Spectrum má štandardný jas 400 nitov a maximálny jas 450 nitov, zatiaľ čo ostatné dva modely zvyšujú tieto čísla na 650 nitov štandardne a 750 nitov maximálne.

No na tieto monitory si budú záujemcovia musieť chvíľu počkať. Najlacnejší model Eve Spectrum sa začne dodávať niekedy v treťom štvrťroku 2020 (júl, august alebo september), zatiaľ čo ďalšie dva modely budú k dispozícii až niekedy v štvrtom kvartáli roku 2020 (október, november alebo december).

Prémiový monitor Eve Spectrum