Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus predstavuje tenký a výkonný herný notebook Zephyrus G14

Asus predstavuje tenký a výkonný herný notebook Zephyrus G14
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Asus uvádza na trh svoj tenký, ľahký a výkonný herný notebook Zephyrus G14, ktorý budú poháňať procesory AMD 4. generácie Ryzen 4000, spolu s dedikovanou grafickou kartou GeForce RTX. Notebook môže byť navyše vybavený displejom s vysokou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Na zadnej strane krytu sa nachádza matrica s množstvom LED diód pre vytváranie unikátnych vzorov a nápisov.

Nový herný notebook Asus ROG Zephyrus G14 má rozmery 32,4 x 22,2 x 1,79 centimetrov a váži 1,6 kilogramu. Môže byť osadený až osemjadrovým procesorom AMD R9 4900HS a samostatnou grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 2060 so 6 GB vyhradenej videopamäte RAM. Umelá inteligencia spolu s technológiou Ray tracing v reálnom čase poskytnú vylepšené vizuálne prvky a efekty. Vyhradený vyhradený video kodér umožní súčasne hrať hru a streamovať.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus G14.

Na výber sú verzie notebooku so 14 palcovým displejom, ktorý môže mať buď rozlíšenie 1080p a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz alebo panel s rozlíšením WQHD (2 560 x 1 440) s obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Zephyrus G14 je prvý notebook značky ROG (Republic of Gamers) so špeciálnym závesom, ktorý umožní naklonenie klávesnice pre zaistenie lepšieho komfortu. Zároveň poskytne chladiacim prieduchom prístup k väčšiemu množstvu vzduchu. Vlastné nastavenie chladenia automaticky upraví napájanie, ktoré má CPU k dispozícii, na základe teplôt grafiky, zatiaľ čo teplo je odvádzané nadol dozadu a von z boku notebooku.

K dispozícii sú konfigurácie s až 32 GB DDR4 3 200 MHz operačnej pamäte RAM a s až 1 TB úložného priestoru typu SSD M.2 NVMe. Výrobca sľubuje výdrž batérie viac ako 10 hodín hrania medzi nabíjaním. Tento tenký herný notebook je dodávaný s integrovanou technológiou Intel Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0, má jeden port USB-C s DisplayPort a ďalší štandardný port USB-C, dva USB porty typu A a jeden port HDMI 2.0b.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus G14.

Vypínač notebooku má v sebe integrovanú čítačku odtlačkov prstov a podsvietená klávesnica má na zošikmenej ploche zdvih kláves 1,7 mm. O ozvučenie sa postarajú dva 2,5 wattové reproduktory s technológiou priestorového zvuku Dolby Atmos. Na zadný kryt displeja vývojári osadili viac ako 1 200 mini-LED diód s 256 úrovňami jasu, cez ktoré si používatelia môžu zobrazia preddefinovanú animovanú grafiku alebo text či si môžu vytvoriť vlastné vzory a nápisy.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus G14 sa začne predávať v nasledujúcom štvrťroku za navrhovanú cenu od 1 449,99 dolárov.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus G14.