Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebook od Asusu pridáva hráčom nad klávesnicu druhý 4K displej

Notebook od Asusu pridáva hráčom nad klávesnicu druhý 4K displej
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Desiata generácie procesorov Intel Core pre notebooky poháňa aj najnovšie stroje pod značkou Republic of Gamers od spoločnosti Asus. Výhody nových procesorov využíva aj najnovší herný notebook Zephyrus Duo 15, ktorý hráčom poskytne druhý displej, ktorý sa vyklápa priamo nad klávesnicou.

Vývojári nového herného notebooku Asus ROG Zephyrus Duo 15 posunuli klávesnicu s RGB podsvietením viac smerom dopredu do miesta, kde sa zvyčajne nachádza trackpad. Ten bol presunutý vedľa klávesnice doprava, kde v prípade potreby zastupuje aj dotykovú numerickú klávesnicu. Miesto nad klávesnicou si tak mohol po celej šírke zabrať dotykový displej ScreenPad Plus, ktorý je priamo pod hlavnou obrazovkou notebooku. Ide o 14,1-palcový displej s rozlíšením 3 840 x 1 100 pixelov, ktorý sa po otvorení veka nakloní pod uhlom.

Okrem pohodlia pri pozeraní to tiež umožní lepšie nasávanie studeného vzduchu do chladiaceho systému. Tento dizajn podľa Asusu dodá notebooku dostatočné chladenie na to, aby v ňom mohol koexistovať vlajkový procesor 10. generácie Intel Core i9 a dedikovaná grafická karta Nvidia RTX 2080 Super.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus Duo 15.

Sekundárny displej s obnovovacou frekvenciou 60 Hz môže používateľom poslúžiť ako multitaskingové rozhranie pre hranie hier, ovládanie multimédií, tvorbu obsahu a ďalšie funkcie, či ako rozšírenie primárneho displeja. Republic of Gamers už pracuje s vývojármi hier na optimalizácii jeho používania. Napríklad v hre Dying Light 2 sa ScreenPad Plus používa na chat a prepínanie medzi položkami inventára a úlohami. Štatistiky v reálnom čase, odporúčania na zostavu a ďalšie informácie budú k dispozícii prostredníctvom aplikácií pre hry ako sú napríklad League of Legends, Fortnite a CS-GO.

Ak sa displej nepoužíva na hranie hier, môže zobrazovať panely nástrojov, ovládacie prvky a referenčných materiálov v rôznych programoch. K dispozícii je tiež podpora aktívneho dotykového pera Asus Pen.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus Duo 15.

Čo sa týka hlavného 15,6 palcového dotykového displeja, na výber je Full HD panel s obnovovacou frekvenciou až 300 Hz a časom odozvy len 3 milisekundy alebo 4K UHD panel s obnovovacou frekvenciou 60 Hz so 100% farebnou škálou Adobe RGB. V obidvoch prípadoch je k dispozícii technológia Nvidia G-Sync pre plynulejšie zobrazovanie a redukciu trhania obrazu najmä v akčnejších hrách. Notebook umožňuje prepínanie režimom G-Sync a režimom Optimus, ktorý má nižšiu spotrebu energie z batérie.

Zephyrus Duo 15 môže byť vybavený procesorom 10. generácie Intel Core až i9-10980HK s ôsmimi jadrami a taktovacou frekvenciou až 5,3 GHz na jednom jadre, zatiaľ čo technológia Hyper-Threading prináša až 16 paralelných vlákien. Mobilná grafická karta Nvidia GeForce RTX 2080 Super poskytne realistické vizuálne efekty, ako je ray traycing lúčov v reálnom čase a spracovanie pomocou umelej inteligencie. Notebook može mať až 48 GB internej a slotovej operačnej pamäte a pár úložísk vo forme NVM Express SSD (s kapacitou až 2 TB) beží v konfigurácii RAID 0.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus Duo 15.

O konektivitu sa postará port Thunderbolt 3, port DisplayPort 1.4, tri porty USB typu A, HDMI 2.0b port a gigabitový Ethernet konektor. Bezdrôtový prenos zabezpečia technológie Bluetooth 5.0 a multi-anténna Wi-Fi 6. Dva zvukové konektory s integrovaným ESS Sabre DAC prevodníkom by mali poskytnúť zvuk vo vysokej kvalite.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus Duo 15 s hrúbkou len 20,9 mm a váhou 2,4 kilogramu bude k dispozícii od mája. Cena zatiaľ nebola oznámená.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus Duo 15.