Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný SSD disk od WD získal seriózne navýšenie rýchlosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Western Digital oznámila svoju druhú generáciu diskov My Passport SSD, ktorá je zameraná na tvorcov obsahu, ktorí sú neustále v pohybe. K dispozícii sú modely s kapacitou až 2 TB, ktoré sa vyznačujú vysokými rýchlosťami čítania a zápisu údajov, pričom dokážu prežiť pád z výšky až 2 metrov.

Druhá generácia prenosných SSD diskov Western Digital My Passport upustila od strohého vzhľadu a ostrých hrán. Namiesto toho dáva prednosť štýlovým zaobleným rohom, zakriveným okrajom a vlnitému „hrebeňovému“ dizajnovému prvku na kovovom kryte.

Nový prenosný SSD disk Western Digital My Passport.

Nové SSD disky majú rozmery 10 x 5,5 x 0,8 centimetra a sú k dispozícii v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB. Disky podporujú štandard USB-C 3.2 Gen-2 a môžu sa pochváliť rýchlosťou čítania údajov až do 1 050 MB / s a rýchlosťou zápisu až 1 000 MB / s. To je dvojnásobne rýchlejšie ako v prípade predchádzajúcej generácie.

Tento produktový rad od spoločnosti Western Digital je dodávaný s 256-bitovým hardvérovým šifrovaním AES pre zabezpečenie údajov. Disky sú robustné a vyznačujú sa odolnosťou proti pádu z výšky až 2 metrov, rovnako ako aj zvýšenou odolnosťou proti nárazom a vibráciám.

Nové prenosné SSD disky Western Digital My Passport.

Nové prenosné SSD disky Western Digital My Passport s kapacitou 500 GB sa predávajú za 119,99 dolárov. Modely s kapacitou 1 TB dostali cenovku 189,99 dolárov. K dispozícii sú vo farebných prevedeniach v sivej, modrej, červenej alebo v zlatej farbe. Modely s kapacitou 2 TB zatiaľ neboli uvoľnené na trh, no keď sa tak stane, ich cena bude 359,99 dolárov.

Nový prenosný SSD disk Western Digital My Passport.