Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezpečnostný kľúč YubiKey 5 má USB-C aj technológiu NFC

Bezpečnostný kľúč YubiKey 5 má USB-C aj technológiu NFC
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Yubico uviedla novú verziu svojho hardvérového bezpečnostného kľúča YubiKey 5, ktorý je okrem portu USB-C vybavený aj integrovanou bezdrôtovou technológiou NFC. Táto kombinácia prináša pohodlnejší spôsob zabezpečeného prístupu a to aj s ohľadom na kompatibilitu s mnohými budúcimi zariadeniami.

Predtým spoločnosť Yubico ponúkala v rámci série hardvérových autentifikačných kľúčov YubiKey 5 na výber modely s USB-A, USB-A a NFC, USB-C a USB-C a Lightning. No s novým kľúčom YubiKey 5C NFC, ktorý bol predstavený, si už používateľ nemusí vyberať, či si vyberie kľúč s možnosťou jeho zapojenia do portu USB-C alebo pohodlnejší spôsob autentifikácie prostredníctvom bezdrôtovej technológie NFC, kedy stačí kľúč len priložiť k zariadeniu a je hotovo. Teraz je k dispozícii model kľúča, ktorý ponúka oboje možnosti.

Hardvérové autentifikačné kľúče prinášajú používateľom ďalšiu vrstvu zabezpečenia účtu, pretože pri prihlasovaní sa vyžaduje, aby bol tento kľúč zapojený do daného portu v zariadení alebo bol priložený k zariadeniu, ktoré podporuje NFC. To z týchto kľúčov robí dobrú alternatívu k dvojfaktorovej autentifikácii prostredníctvom textových správ. Tie totiž môžu kybernetickí zločinci zachytiť ľahšie ako pri použití bezpečnostných kľúčov alebo kódov z autentifikačnej aplikácie, ako je napríklad Authy.

Nový hardvérový autentifikačný kľúč Yubico YubiKey 5C NFC je už k dispozícii. Predáva sa za 55 dolárov, čo je o 5 dolárov viac ako cena za štandardný model YubiKey 5C. Spoločnosť Yubico tvrdí, že podporuje zariadenia s operačnými systémami Android, iOS, Windows, macOS a Linux.

Hardvérový autentifikačný kľúč Yubico YubiKey 5C NFC.