Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové mini PC má dedikovanú grafiku GeForce pre hranie hier

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie každý potrebuje mať doma mimoriadne výkonný počítač, ktorý navyše zaberá aj veľa miesta. Aj preto niektorí vyhľadávajú takzvané mini PC, ktoré sú ideálnymi malými strojmi na prácu alebo nenáročné hranie. Nové mini PC EliteMini H31G má však samostatnú grafickú kartu, ktorá by mala umožniť hranie aj niektorých náročnejších hier.

Pre tieto typy zariadení sú vždy kľúčové malé rozmery a model mini PC EliteMini H31G od spoločnosti Minisforum meria len 154 x 153 x 62 milimetrov. Vo vnútri tejto malej škatuľky sa nachádza celkom slušná hardvérová výbava. Tento mini počítač je poháňaný procesorom 9. generácie Intel Core i5 alebo i7, ktorého taktovacia frekvencia sa dá zvýšiť až na 4,4 GHz, respektíve 4,7 GHz.

Mini PC EliteMini H31 G od spoločnosti Minisforum.

EliteMini H31G sa pritom hrdí tým, že ide o najmenšie mini PC s dedikovanou grafickou kartou. Do malého priestoru sa ak výrobcovi podarilo osadiť grafickú kartu GeForce GTX 1050 Ti od spoločnosti Nvidia. Vo veľkom svete počítačov je grafika 1050 Ti ďaleko od vrcholu výkonu, keďže bola uvedená na trh v roku 2016, no pokiaľ ide o mini PC, nie je to také zlé. Netreba očakávať, že zvládne najnovšie AAA hry v rozlíšení 4K, no staršie a menej náročné hry by mala rozbehať bez problémov.

Mini PC EliteMini H31 G od spoločnosti Minisforum.

Model H31G sa dodáva s 256 GB SSD úložiskom a so 16 GB DDR4 operačnej pamäte RAM. Oboje je možné tiež rozšíriť – z hľadiska úložného priestoru je tu miesto pre 2,5-palcový pevný disk SADA (HDD), druhý SSD disk a kartu MicroSD. K dispozícii sú tiež dva sloty pre pamäť RAM, ktorá sa dá celkovo môže dostať na kapacitu až 64 GB. Chladenie komponentov je vyriešené prostredníctvom dvojice tichých ventilátorov a štyroch medených pasívnych chladičov. Mini PC získalo podporu Wi-Fi 6 a má celý rad portov, vrátane HDMI, Mini DisplayPortu, štyroch portov USB 3.0 a 3,5 mm audio konektora.

Nové mini PC EliteMini H31 G od spoločnosti Minisforum je už k dispozícii za cenu 659 dolárov za model s procesorom i5 alebo za 799 dolárov za model s procesorom i7.

Mini PC EliteMini H31 G od spoločnosti Minisforum.