Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahučké notebooky LG gram pridali tento rok na výkone

Ľahučké notebooky LG gram pridali tento rok na výkone
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG na virtuálnom technologickom veľtrhu CES 2021 oznámila aktualizáciu svojho portfólia ľahkých notebookov LG gram – jednej z najprémiovejších ultraprenosných zostáv na trhu v súčasnosti.

Hlavnou aktualizáciou je zavedenie najnovšej čipovej sady Intel 11. generácie, ktorá by mala zabezpečiť vyšší výkon a ešte menšiu spotrebu batérie. Grafický výkon poskytnú integrované čipy Intel Xe, takže tieto notebooky nie sú určené na náročné hry alebo iné graficky náročné úlohy.

Celkovo je k dispozícii až päť nových modelov: 16-palcové a 14-palcové modely sa dodávajú v konfigurácii štandardného notebooku alebo v konfigurácii konvertibilného notebooku 2 v 1 s 360 stupňovým otočným pántom, dotykovým displejom a dotykovým perom, zatiaľ čo 17-palcový model je k dispozícii len v štandardnom prevedení notebooku.

Notebook LG gram pre rok 2021.

17-palcové a 16-palcové notebooky LG gram pre rok 2021 sú vybavené displejmi s rozlíšením WQXGA 2 560 x 1 600 pixelov, zatiaľ čo 14-palcové modely ponúkajú rozlíšenie WUXGA 1 920 x 1 200. Všetky modely zmenili pomer strán na 16 : 10, čo je dizajnová voľba, ktorá bola predtým exkluzívna len pre najväčší 17-palcový LG gram. Tento pomer strán síce nemusí byť taký vhodný na sledovanie širokouhlého videa ako pomer 16 : 9, no je lepšou voľbou pre umiestenie väčšieho množstva dokumentov alebo webových stránok na jednu obrazovku naraz. Juhokórejskí vývojári pritom zväčšili aj klávesnicu a trackpad.

Notebook LG gram pre rok 2021.

Spoločnosť LG uviedla, že notebooky môžu byť v konfigurácii s 8 GB alebo 16 GB operačnej pamäte RAM. Zatiaľ nie je jasné, aké veľké interné úložiská budú k dispozícii, no pôjde o najnovšie NVMe SDD úložiská.

Rovnako ako v predchádzajúcich modeloch, hmotnosť týchto notebookov je pozoruhodná. Najväčší a najťažší 17-palcový model má váhu len 1350 gramov, zatiaľ čo štandardný 14-palcový notebook (nie typ 2 v 1) váži len 999 gramov. Spoločnosť LG sľubuje takmer 20 hodín výdrže batérie na jedno nabitie pre všetky modely notebookov LG gram. No netreba zabúdať, že výrobcovia bývajú v tejto oblasti príliš optimistický a v skutočnosti býva výdrž o niečo kratšia, ako je uvádzané.

Zatiaľ neboli zverejnené žiadne informácie o cenách alebo dostupnosti.

Notebook LG gram pre rok 2021.