Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lavie Mini slúži ako prenosný počítač alebo mobilná herná konzola

Lavie Mini slúži ako prenosný počítač alebo mobilná herná konzola
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo uzavrela partnerstvo so spoločnosťou NEC Personal Computers, a spoločne vytvorili koncept malého prenosného počítača Lavie Mini, ktorý prináša používateľom možnosť pridania voliteľných herných ovládačov alebo herného doku, vďaka ktorým môže zariadenie slúžiť ako herná konzola.

Lavie Mini pripomína svojou formou netbooky, ktoré sa prvýkrát objavili pred viac ako desiatimi rokmi. No najnovšia koncepcia zariadenia od spoločností NEC a Lenovo je o niečo viac ako len malé zariadenie podobné notebooku, ktoré je určené na online surfovanie .

Véčko sa dá sklopiť tak ako pri konvertibilných notebookoch 2v1, s 8-palcovým dotykovým displejom, ktorý má rozlíšenie 1 920 x 1 200 pixelov a jas 400 nitov, a ktorý sa potom používa ako tablet. Klávesnica obsahuje podsvietené kruhové klávesy, no neexistuje žiadny touchpad, aj keď je tu optický dotykový senzor. Logo na veku sa rozsvieti, keď sa tento mini-notebook zapne.

Koncept zariadenia Lavie Mini, ktoré slúži ako prenosný počítač alebo mobilná herná konzola.

V jeho útrobách sa nachádza procesor Intel Core i7-1180G7 11. generácie, spolu s grafickým čipom Intel Xe, ktoré podporuje 16 GB operačnej pamäte RAM a 256 GB SSD úložisko. K dispozícii sú najnovšie bezdrôtové technológie Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.1, spolu s dvoma fyzickými portami USB-C a kombinovaným audio konektorom pre pripojenie slúchadiel a mikrofónu.

Hoci všetky základné parametre znejú rozumne, ešte o niečo zaujímavejšie je hranie hier. Používateľ môže na druhú stranu zariadenia (keď je v režime tabletu) pripojiť voliteľné herné ovládače a transformovať ho tak na robustnú mobilnú hernú konzolu na štýl Nintendo Switch. Lavie Mini je samozrejme väčšie a ťažšie ako Switch. Bez herných ovládačov má rozmery 200 x 147 x 16,95 milimetrov a váži 579 gramov.

Koncept zariadenia Lavie Mini, ktoré slúži ako prenosný počítač alebo mobilná herná konzola.

K dispozícii je tiež voliteľná dokovacia stanica, ktorá nielen že nabíja batériu a pridáva viac USB portov, no je tu aj HDMI port, ktorý umožňuje prenos herného zážitku na televízor s veľkou obrazovkou. Zvuk zabezpečia dva 1,5-wattové reproduktory poháňané technológiou Intel High Definition Audio a zariadenie je vybavené 26 Wh lítium-iónovou batériou, no výdrž na jedno nabitie nie je uvedená.

Môže to byť aj preto, že Lavie Mini je stále prototypom a bolo odhalené v rámci veľtrhu CES 2021. Ide však o zaujímavý nápad a pri dostatočnom záujme by sa mohlo toto zariadenie dostať aj do výroby.

Koncept zariadenia Lavie Mini, ktoré slúži ako prenosný počítač alebo mobilná herná konzola.