Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Movo kombinuje webovú kameru, mikrofón a LED svetlo v jednom

Movo kombinuje webovú kameru, mikrofón a LED svetlo v jednom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Video rozhovory sa počas súčasnej pandémie stali náhradou za osobné návštevy. No aby mohol človek z tohto zážitku čo najviac vyťažiť, potrebuje viac ako webovú kameru. Keď sa pridaá kvalitný mikrofón a primerané osvetlenie, hneď je to lepšie. Presne toto zaistí v jedinom zariadení riešenie od spoločnosti Movo Photo.

Riešenie typu „všetko v jednom“ z dielne amerického výrobcu Movo Photo nesie označenie WebMic. Do jedinej jednotky sa vývojárom podarilo pritom vtesnať webovú kameru s rozlíšením 1080p alebo 4K, kondenzátorový mikrofón a LED prstencové svetlo. Zariadenie je dodávané s vlastným stojanom, ktorý môže poslúžiť aj ako rukoväť pre držanie v ruke. V skutočnosti patrí do rodiny zariadení WebMic až päť členov.

Movo WebMic: Webová kamera, mikrofón a LED svetlo v jednom zariadení.

Modely WebMic HD Pro a 4K Pro prinášajú kompletný balík s audiom, videom a LED osvetlením. Model s rozlíšením 1080p sníma video rýchlosťou 30 snímok za sekundu, zatiaľ čo firemní používatelia a „streameri“ môžu chcieť zvýšiť kvalitu obrazu pomocou verzie 4K Pro, ktorá zaznamenáva video rýchlosťou 25 snímok za sekundu. Teplota farieb svetelného LED prstenca je údajne 5 600 K a k dispozícii sú tri úrovne jasu.

Movo WebMic: Webová kamera, mikrofón a LED svetlo v jednom zariadení.

Ďalšie dva modely WebMic HD a 4K ponúkajú rovnaké audio a video funkcie ako jednotky Pro, no neobsahujú svetelný LED zdroj. Výrobca sľubuje, že kondenzátorový mikrofón v každom modeli dokáže redukovať hluk v pozadí a zameriava sa na hlas používateľa. Dostupná je aj možnosť úpravy zosilnenia a konektor pre pripojenie kontrolných slúchadiel. Piatym modelom je sólo mikrofón, ktorý však nie je súčasťou startup kampane.

Movo WebMic: Webová kamera, mikrofón a LED svetlo v jednom zariadení.

Vývojárom sa už podarilo vyzbierať požadovanú sumu od podporovateľov kampane na portáli Kickstarter, hoci do jej skončenia zostáva ešte viac ako mesiac. Model zariadenia WebMic HD sa dá získať za 89 dolárov, model HD Pro za 119 dolárov, model 4K je ponúkaný za 139 dolárov a najvyšší model 4K Pro dostal cenovku 159 dolárov. Ak sa rozbehne výroba podľa plánu, prvé kusy by mali byť zasielané niekedy v júni tohto roku.