Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus predstavuje najľahší OLED notebook na svete

Asus predstavuje najľahší OLED notebook na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kvôli globálnej pandémii ochorenia Covid-19 pracujú mnohí ľudia z domu, čo sa odrazilo na zvýšenom dopyte po notebookoch. Spoločnosť Asus teraz reaguje uvedením ultra ľahkého výkonného prenosného stroja s názvom ZenBook 13 OLED.

Nový notebook s modelovým označením UX325 má hmotnosť len 1,11 kilogramu a jeho hrúbka je len 13,9 milimetra. Po otvorení odhalí 13,3-palcový OLED obrazový panel s rozlíšením Full HD. Vďaka 2,9 milimetrovým rámom sa pritom podarilo dosiahnuť 88-percentný pomer obrazovky k telu notebooku. Medzi ďalšie pozoruhodné parametre displeja patrí jas 400 nitov, farby overené Pantone, podpora 100 percentnej farebnej škály DCI-P3, či certifikácia TÜV Rheinland pre zníženie vyžarovanie modrého svetla.

Notebook Asus ZenBook 13 OLED.

Vo vnútri tohto ultra ľahkého notebooku s OLED displejom môžu byť osadené procesory 11. generácie Core i7 alebo i5 s integrovanou grafikou Iris X, ktoré podporí až 16 GB operačnej pamäte RAM a 512 GB SSD úložisko. Bezdrôtové pripojenie zaistia technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 6 a taktiež nechýbajú fyzické porty: dva Thunderbolt 4 USB-C (s napájaním), jeden HDMI 2.0 a jeden USB 3.2 typ A. Na pravom okraji jednotky sa dá nájsť slot microSD.

Notebook Asus ZenBook 13 OLED.

Chicletová klávesnica umožňuje pohodlnejšie písanie, zatiaľ čo záves vzadu zvýši polohu notebooku, čo tiež pomáha pri písaní. Touchpad slúži v prípade potreby aj ako numerická klávesnica. K dispozícii je HD infračervená webová kamera s podporou funkcie Windows Hello a mikrofón s potlačením hluku pre videohovory alebo VOIP hovory. No a reproduktorový systém vyladili odborníci z Harman Kardon.

Notebook Asus ZenBook 13 OLED.

Spoločnosť Asus hovorí, že ide o prenosnú pracovnú stanicu, na ktorú sa môžu používatelia spoľahnúť. ZenBook 13 OLED si totiž prešiel vojenskými testami MIL-STD-810G. Jeho 67-Wh lítium-polymérová batéria pritom sľubuje až 13 hodín používania na jedno nabitie.

Nový notebook Asus ZenBook 13 OLED by sa mal začať čoskoro predávať. Jeho cena sa začína od 899,99 dolárov, v závislosti od konfigurácie.