Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový chromebook Asus je tablet, skicár a notebook v jednom

Nový chromebook Asus je tablet, skicár a notebook v jednom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre ľudí, ktorí pracujú a hrajú online, sú chromebooky zvyčajne dobrou a dostupnou voľbou. Zatiaľ čo väčšina z nich má formu notebooku, nový Chromebook Detachable CM3 od spoločnosti Asus kombinuje notebook, digitálny skicár a tablet v jednom zariadení.

Nový Chromebook Detachable CM3 od spoločnosti Asus sa dodáva s krytom s klávesnicou a dotykovým stylus perom. Mäkká klávesnica sa pripája k hlavnému telu tabletu cez rozhranie Pogo Pin a po ukotvení je zvýšená o šesť stupňov. Ponúka chiclet klávesy v plnom rozložení s 1,5 mm zdvihom. Na zadnú časť je možné pripevniť magnetický stojan s flexibilným uhlom, ktorý umožní nastaviť pohodlné pozorovacie uhly v režime na šírku alebo na výšku. Dotykové pero sa automaticky nabíja po odložení vo vnútri tabletu, takže je kedykoľvek pripravené na písanie alebo kreslenie.

Tablet, skicár a notebook v jednom Asus Chromebook Detachable CM3.

Tenký tablet s hrúbkou 7,9 milimetra má odolné hliníkové šasi, v ktorom je osadený 10,5-palcový IPS multi-dotykový displej s rozlíšením 1 920 x 1 200 pixelov, ktorý podporuje 118 percent farebnej škály sRGB a má jas až 320 nitov.

Toto viacúčelové zariadenie poháňa osemjadrový procesor MediaTek MTK8183 a grafika Mali-G72 MP3, spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM. K dispozícii je 64 alebo 128 GB úložisko typu eMMC.

Tablet, skicár a notebook v jednom Asus Chromebook Detachable CM3.

Zariadenie je vybavené bezdrôtovými technológiami Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.2 pre prácu, štúdium a hranie online. Nabíjanie a fyzické pripojenie sa uskutočňujú prostredníctvom jediného portu USB 2.0 typu C, pričom spoločnosť Asus sľubuje výdrž batérie až 12 hodín na jedno nabitie.

Tablet, skicár a notebook v jednom má prednú kameru s rozlíšením 2-megapixely a na zadnej strane má fotoaparát s rozlíšením 8-megapixelov. Okrem stereofónnych reproduktorov obsahuje aj kombinovaný audio konektor pre pripojenie slúchadiel.

Tablet, skicár a notebook v jednom Asus Chromebook Detachable CM3.

Samozrejmosťou je plný prístup do obchodu s aplikáciami Google Play, vrátane aplikácií na zvýšenie produktivity, ako sú Gmail, Dokumenty, Disk, Kalendár a Meet. K dispozícii je aj Asistent Google pre hlasové ovládanie. Kúpou zariadenia získa používateľ aj 12-mesačné predplatné cloudového úložiska Google One so 100 GB v cene.

Nový Asus Chromebook Detachable CM3 sa predáva od 349,99 dolárov.

Tablet, skicár a notebook v jednom Asus Chromebook Detachable CM3.