Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dasung prináša 25,3-palcový E Ink monitor, ktorý uľahčí očiam

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čítanie najnovšieho románu v elektronickej čítačke kníh je pre používateľov oveľa príjemnejšie ako v prípade smartfónu alebo tabletu. Čínska spoločnosť Dasung sa pritom chystá uviesť na trh nový druh E Ink monitora, ktorý zmierni namáhanie očí aj pre používateľov stolných počítačov či notebookov.

Spoločnosť Dasung už niekoľko rokov vyrába displeje zamerané na znižovanie namáhania a únavy očí, ale zatiaľ najväčší E Ink monitor dosiahol uhlopriečku 13,3 palca. No teraz prichádza s novým 25,3-palcovým monitorom Paperlike 253 E, ktorý je už teraz dostupný aj pre medzinárodný trh.

E Ink monitor Dasung Paperlike 253.

E Ink monitor Dasung Paperlike 253 je alternatívou k často oči unavujúcim počítačovým monitorom s LED podsvietením, ktoré sa nachádzajú na stoloch v mnohých kanceláriách či domácnostiach. Tento monitor sa pritom môže pochváliť rozlíšením 3 200 x 1 800 a má pomer strán 16: 9. Navyše disponuje nastaviteľnou obnovovacou frekvenciou a antireflexným povrchom, pričom je dodávaný s množstvom pripojovacích rozhraní. Medzi ne patrí HDMI, DisplayPort, USB-C a 3,5 mm konektor pre pripojenie slúchadiel.

E Ink monitor Dasung Paperlike 253.

Nie je tu použité žiadne predné svetlo, takže používatelia nebudú musieť čítať najnovšie správy pred príchodom jasného slnka alebo sa sústrediť na sledovanie filmov po zotmení bez toho, aby im pomohli svetlá v domácnosti. Na výber sú tri obrazové režimy, jeden pre text, ďalší pre grafiku a ďalší pre sledovanie videí.

Sledovanie video obsahu na E Ink technológii môže byť vo všeobecnosti frustrujúcou záležitosťou, no zdá sa, že obnovovacia frekvencia, ktorá je produkovaná čipom Turbo spoločnosti Dasung, robí tento zážitok prinajmenšom sledovateľným, ale nie najostrejším alebo najplynulejším , ako sa dá vidieť na video ukážke na začiatku článku.

E Ink monitor Dasung Paperlike 253.

Tento E Ink monitor zobrazuje obsah v celej škále odtieňov sivej a na rozdiel od menších displejov E Ink od spoločnosti Dasung nie je napájaný zo zariadenia, ku ktorému je pripojený, ale napája sa cez elektrickú zásuvku. Monitor má štýlové hliníkové telo a je dodávaný s výškovo nastaviteľným stojanom VESA a dá sa tiež pripevniť na stenu.

Výrobca hľadá finančné prostriedky na rozbehnutie produkcie prostredníctvom startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 2 000 dolárov (približne 1 640 euro), čo je 21 percentná úspora oproti očakávanej maloobchodnej cene. Preprava by sa mala začať v auguste 2021.

E Ink monitor Dasung Paperlike 253.