Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HP využila AMD Ryzen pre svoj zatiaľ najľahší notebook

HP využila AMD Ryzen pre svoj zatiaľ najľahší notebook
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HP predstavila svoj zatiaľ najľahší spotrebiteľský notebook, ktorý váži menej ako jeden kilogram. Model Pavilion Aero 13 je pritom vybavený displejom s rozlíšením 2,5K a pomerom strán 16:10. Mozgom tohto notebooku sa stal procesor AMD Ryzen 5000 a výdrž batérie je údajne viac ako 10 hodín používania na jedno nabitie.

Nový notebook HP Pavilion Aero 13 je prvým modelom zo série Pavilion, ktorý má odolnú a ľahkú konštrukciu kompletne vyhotovenú z horčíka a hliníka. Aj vďaka tomu najťažšia konfigurácia notebooku váži len 0,987 kilogramu.

Notebook HP Pavilion Aero 13.

Je vybavený displejom s rozlíšením 2,5 K (2 560 x 1 600) a je prvým 13,3-palcovým modelom spoločnosti, ktorý má pomer strán 16:10. Jeho úzke rámy mu dávajú pomer obrazovky k telu okolo 90 percent, má jas 400 nitov a podporuje 100 percentnú farebnú škálu sRGB. Zahrnutá je aj technológia podsvietenia LED s tlmením DC, ktoré utlmí akékoľvek blikanie obrazovky v zárodku pre pohodlné dlhodobé sledovanie.

Notebook HP Pavilion Aero 13.

Procesorový výkon dodáva architektúra AMD 3, ktorú formujú procesory radu Ryzen 5000, ktoré vrcholia u osemjadrového mobilného procesora Ryzen 7 5800U, podporovaného grafikou AMD Radeon. Možnosti kapacít systémovej pamäte a úložného priestoru zatiaľ neboli zverejené, no výrobca sľubuje výdrž batérie na jedno nabitie až 10,5 hodiny.

Notebook Aero disponuje bezdrôtovou technológiou Wi-Fi 6, má webovú kameru s mikrofónom, ktorý odstraňuje okolitý hluk pomocou umelej inteligencie, ktorá je školená na znižovanie zvukov v pozadí. Fyzické pripojenia sú k dispozícii v podobe troch portoch USB, vrátane USB-C, jedného portu HDMI, slotu pre SD kartu a konektora pre slúchadlá.

Notebook HP Pavilion Aero 13.

Rovnako ako v prípade iných produktov z dielne spoločnosti HP, aj teraz bol braný ohľad na životné prostredie. Tento model obsahuje farby na báze vody a komponenty vyrobené z oceánskeho odpadu a recyklovaných plastov zo spotrebiteľských zariadení. A balenie je tiež udržateľne získavané a recyklovateľné.

Notebook HP Pavilion Aero 13 bude k dispozícii v štyroch farebných prevedeniach od začiatku júla za cenu od 749 dolárov, v závislosti od konfigurácie. V priebehu roka by sa mal dočkať inovácie na operačný systém Windows 11.

Notebook HP Pavilion Aero 13.