Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus uvádza prvý 17-palcový notebook so skladacím OLED displejom

Asus uvádza prvý 17-palcový notebook so skladacím OLED displejom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Notebooky už možno samé o sebe považovať za skladacie zariadenia, no spoločnosť Asus na veľtrhu CES 2022 odhalila nový všestranný notebook Zenbook 17 Fold OLED, ktorý sa môže pochváliť skladacím OLED displejom.

Notebook, ktorý je označovaný ako prvý 17,3-palcový skladací OLED notebook na svete, je vyrobený podľa vojenských noriem odolnosti MIL-STD 810H a poskytne dva odlišné režimy zobrazenia.

Véčkový formát je možné otvoriť ako knihu v pevnej väzbe a vytvoriť tak jednu 17,3-palcovú obrazovku s rozlíšením 2 560 x 1 920 a pomerom strán 4 : 3. Používatelia tak môžu písať na skladacom OLED displeji ako na tablete alebo môžu spárovať Zenbook s klávesnicou Asus ErgoSense Bluetooth pre zobrazenie obsahu na celom displeji.

Notebook so skladacím displejom Asus Zenbook 17 Fold OLED.

Druhou možnosťou je známy otvorený formát notebooku, čím používateľ získa dva 12,5-palcové OLED displeje, každý s rozlíšením 1 920 x 1 280 a s pomerom strán 3 : 2, ktoré plynule prechádzajú cez pánt. Klávesnicu na obrazovke je možné načítať na spodný displej alebo sa zariadenie môže opäť spárovať s Bluetooth klávesnicou, aby boli oba displeje dostupné pre zobrazovanie obsahu.

V každom prípade má skladací OLED displej dobu odozvy 0,2 ms, maximálny jas 500 nitov, kontrast 1 000 000 : 1 a 100-percentnú farebnú škálu DCI-P3 a podporu obrazovej technológie Dolby Vision HDR.

V hornej časti rámu je osadené 5-megapixelová webová kamera s mikrofónom vybaveným technológiou redukcie šumu, ktorá pomáha s čistotou hlasu pri videohovoroch. K dispozícii je aj infračervená kamera pre jednoduché prihlasovanie sa cez Windows Hello a zároveň poskytovanie vstavaných funkcií umelej inteligencie pre veci, ako je detekcia používateľa, automatické nastavenie jasu obrazovky a teploty farieb.

Notebook so skladacím displejom Asus Zenbook 17 Fold OLED.

Samotný notebook je dodávaný s procesorom 12. generácie Intel Core i7 U-series a grafikou Intel Iris X, spolu so 16 GB operačnej pamäte LPDDR5 RAM a 1 TB SSD úložiskom. Konektivitu zabezpečia Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, dva porty Thunderbolt 4 a 3,5 mm kombinovaný audio konektor pre slúchadlá alebo externý mikrofón. Notebook je vybavený aj štyrmi reproduktormi s certifikáciou Harman-Kardon, spolu s podporou priestorového zvuku Dolby. Atmos.

Notebook so skladacím displejom Asus Zenbook 17 Fold OLED sa začne predávať od polovice tohto roka. Cena zatiaľ nebola zverejnená.