Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na stránke NASA sa pravidelne objavujú úchvatné zábery Zeme

Na stránke NASA sa pravidelne objavujú úchvatné zábery Zeme
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

NASA sprístupnila pre verejnosť nové webové stránky, ktoré zobrazujú zábery Zeme zachytené satelitom Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), pričom táto služba bude poskytovať niekoľko ohromujúcich snímok Zeme každý deň v týždni, zvyčajne do hodiny po ich zachytení.

Satelit DSCOVR je hlavne zameraný na sledovanie kozmického počasia vychádzajúceho od Slnka a slúži ako forma systému včasného varovania pre potencionálne škodlivé udalosti. Satelit taktiež využíva svoju vzdialenosť od Zeme pre sledovanie každodenných zmien v atmosfére a na povrchu.

Snímky, ktoré sa dajú na stránke pozrieť, sú zachytené fotoaparátom Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC), ktorý má efektívne rozlíšenie v rozmedzí 10 – 15 kilometrov. Archivované obrázky budú dostupné na vyhľadanie podľa dátumu zachytenia a kontinentov zobrazených v obraze.

Na tejto webovej stránke bude NASA pravidelne poskytovať sériu záberov pre verejnosť, a to najmenej 12 za deň, čo predstavuje najkomplexnejšiu a jednotnú službu sledovania Zeme, aká kedy bola spustená.