Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Súprava na prežitie pokryje kľúčové veci pre dobrodružstvo v prírode

Súprava na prežitie pokryje kľúčové veci pre dobrodružstvo v prírode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kanadská spoločnosť VSSL, ktorá sa zaoberá outdoorovým vybavením, rozšírila svoj rad elegantných valcovitých súprav na prežitie o novú kolekciu nazvanú „Essentials“. Nové kompaktné súpravy sú navrhnuté tak, aby pokryli opravy prístreškov, rozkladanie ohňa, navigáciu a varenie, a to všetko pri minimálnom objeme a hmotnosti batohu.

Predchádzajúce výrobky VSSL zaujali svojou schopnosťou zabaliť pôsobivú funkčnosť do vysoko prenosných túb, ktoré v okrúhlych zásobníkoch so skrutkovacím uzáverom ukrývajú kempingové potreby. Medzi ne patrilo niečo, čo je v podstate 200-lumenová baterka so 70 predmetmi na prežitie vo vnútri alebo menšia verzia zameraná na prvú pomoc.

Príchodom súpravy na prežitie Essentials sa všetko zužuje na základy, pričom spoločnosť chce ponúknuť kľúčové nástroje na prežitie v prírode v štyroch kompaktných kruhových zásobníkoch vyrobených z leteckého hliníka. Zásobník Ready Kit obsahuje kompas, pílku, 2,4 metrovú tenkú šnúru, žiletku a 7,6 metrové lano a je určená na zostavovanie prístreškov v divočine.

Pohľad na výbavu v súprave VSSL Ready Kit.

Súprava Catch and Cook je určená pre nadšených rybárov, ktorí chcú svoj úlovok premeniť na teplé jedlo. Vo vnútri sa nachádza kompas, pílka na drôt, súprava na rozkladanie ohňa a plechovka s rybárskym náčiním, v ktorej sú gumové červy, háčiky a 15 metrový vlasec.

Súprava Fix Kit je medzitým plná vybavenia na vykonávanie opráv, vrátane lepiacej pásky na opravu roztrhnutej látky, zipsov, šijacej súpravy a píšťalky. Na hornej strane má aj karabínku na jednoduché pripevnenie k batohu.

Súprava VSSL Catch and Cook obsahuje vybavenie potrebné na chytenie a prípravu rýb na večeru.

Ku kolekcii sa dá pridať aj Mini Utility Light, čo je baterka so štyrmi režimami, v ktorej je pribalená rolka pásky, bambusové plátky, ktoré slúžia na rozloženie ohňa alebo vodné filtre, a prázdna plechovka na uskladnenie.

Štyri súpravy Essentials vážia od 178 až 240 gramov a v batohu nezaberú viac ako tri alebo štyri centimetre na dĺžku. Sú už k dispozícii a ich cena je 65 dolárov a viac.

VSSL Mini Utility Light vo svojom tele nesie základné outdoorové vybavenie.