Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný gril Caveman je po zložený tenší ako notebook

Prenosný gril Caveman je po zložený tenší ako notebook
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skladacie grily sa dnes vyrábajú vo všetkých tvaroch a veľkostiach, od grilov, ktoré sa dajú zložiť ako kufrík, až po riešenia, ktoré sa podobajú len na sadu kolíkov a rolovaciu sieť. Nový prírastok s názvom Caveman je elegantná a mimoriadne prenosná možnosť. Tento gril sa totiž dá zložiť na plocho do podoby notebooku, aby sa ľahko zmestil priamo do batohu.

Prenosný gril Caveman bol navrhnutý ako riešenie pre kuchárov, ktorí chcú grilovať na cestách, ale nemôžu alebo nechcú si so sebou brať veľké ťažké grily. Skladá sa z piatich starostlivo vyrobených hliníkových panelov, ktoré sa za menej ako 15 sekúnd spoja do hotového grilu, ktorý má podľa tvorcov dostatok priestoru na nakŕmenie až ôsmich ľudí.

Prenosný skladací gril Caveman.

Používateľ môže na priloženom rošte grilovať mäso a klobásy na drevenom uhlí alebo na voliteľnom plochom rošte, ktorý je viac prispôsobený na smaženie vajíčok alebo jednoducho zabraňuje rozlievaniu. Oba rošty sa dajú zdvihnúť alebo spustiť nižšie a upraviť tak teplotu grilovania pomocou priloženej rukoväte, ktorá sa zafixuje na okraji. Gril Caveman pritom akceptuje väčšinu druhov prírodného paliva, vrátane drevnej štiepky, uhlia, peliet a malých halúzok.

Jedným z premyslených prvkov sú takzvané aerodynamické nohy, ktoré zabraňujú prenosu tepla z grilu na nohy vďaka medzerám v paneloch. Tie podporujú prúdenie vzduchu a zabraňujú spáleniu povrchu pod nimi. Ďalším príjemným prvkom je pridanie troch otvorov na špízy, ktoré sú tvarované na ľahké otáčanie.

Prenosný skladací gril Caveman.

Keď sa panely nepoužívajú, dajú sa rozpojiť a uložiť na seba do kopy s hrúbkou menšou ako pol centimetra, čo je tenšie ako Macbook Air. Vďaka priloženej taške na prenášanie, spolu s celkovou hmotnosťou 0,9 kilogramu, je tak gril Caveman veľmi prenosný a dá vložiť do batohu a bez väčších problémov zobrať na túry, do kempu alebo na chatu.

Prenosný skladací gril Caveman sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane Kickstarter za príspevok v sume od 199 dolárov. Dodávka je naplánovaná na júl 2022.

Prenosný skladací gril Caveman.