Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Backbone One prináša ovládač PlayStation 5 do mobilného hrania na iPhone

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

So zdokonaľovaním streamovania hier sa zlepšujú aj mobilné ovládače. Backbone One PlayStation Edition je nový herný ovládač, ktorý sa zmestí okolo iPhonu a umožní hrať hry PS4 a PS5 cez Remote Play, ako aj v podstate akékoľvek iné mobilné alebo streamované hry.

Zariadenie je v podstate prepracovaným herným ovládačom Backbone One, ktorý sa pripína na oba konce telefónu, aby mobilné hranie pripomínalo skôr Nintendo Switch. Rozdiel je v tom, že PlayStation Edition má elegantný štýl ovládača DualSense z hernej konzoly Sony PlayStation 5.

Elegantné čierno-biely mobilný herný ovládač má dvojicu palcových ovládačov, jeden na každej strane, so smerovým panelom na ľavej strane rukoväte a štyrmi tvarovými tlačidlami na pravej strane. Ramenné tlačidlá a spúšte sa nachádzajú v hornej časti, zatiaľ čo v spodnej časti sa objavujú obvyklé tlačidlá Backbone pre menu, stlmenie, nahrávanie a spustenie aplikácie Backbone.

Herný ovládač Backbone One PlayStation Edition je špeciálne navrhnutý pre PS Remote Play, takže používatelia, ktorí majú hernú konzolu PS4 alebo PS5 a slušné internetové pripojenie, môžu streamovať hry, ktoré už vlastnia, zo svojej konzoly na iPhone. Aplikácia Backbone bola prispôsobená tak, aby sa podobala obchodu PlayStation a rozhraniu konzoly.

Mobilný herný ovládač Backbone One PlayStation Edition.

No zariadenie nie je obmedzené len na hry pre PlayStation. Ovládač funguje rovnako dobre s hrami z App Store a s hrami z iných streamovacích služieb, ako sú Xbox Remote Play, Stadia od Google, Nvidia GeForce Now a Amazon Luna.

Backbone One PlayStation Edition sám o sebe nepotrebuje žiadne batérie, pretože je napájaný z iPhonu používateľa. Má však port Lightning, takže používatelia môžu nabíjať svoj smartfón počas hrania hier s ovládačom. A je tu aj ďalší doplnok, ktorý inak v moderných iPhonoch chýba, a to 3,5 mm konektor na pripojenie slúchadiel.

Nový mobilný herný ovládač Backbone One PlayStation Edition je už k dispozícii vo viacerých krajinách za cenu 99,99 dolárov.