Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xeter Spark kombinuje až 4 vonkajšie svetlá do jedného systému

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 11. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak ste typ, ktorý rád trávi čas vonku v prírode, je možné, že používate baterku, čelovú lampu, svetlomet na bicykel a kempingové svietidlo. No ak chcete mať veci prehľadne v jednom zariadení, Xeter Spark kombinuje všetky štyri možnosti do jedného modulárneho systému.

Zariadenie Xeter Spark pozostáva z jedného modulu Cree-LED Core, spolu so štyrmi periférnymi zariadeniami. Ide o rukoväť baterky, držiak čelovej lampy vybavený elastickým popruhom, držiak na riadidlá bicykla a priesvitný biely „matný difúzor“, ktorý možno položiť na rovný povrch alebo zavesiť pomocou zabudovanej slučky, aby mohol poslúžiť ako kempingová lampa.

Modulárne vonkajšie svietidlo Xeter Spark.

Hoci zariadenie Cree-LED Core údajne nemá vlastnú batériu, rukoväť baterky, držiak čelovky a držiak na riadidlá majú batériu s kapacitou 5 500 mAh, zatiaľ čo difúzor má batériu s kapacitou 3 000 mAh. Vďaka zabudovaným neodýmovým magnetom sa dá zariadenie Cree.LED Core podľa potreby rýchlo nasadiť a odpojiť od každého periférneho zariadenia.

Modulárne vonkajšie svietidlo Xeter Spark.

Používatelia zameriavajú lúč zo svietidla Core posúvaním jeho hlavy dovnútra a von z hlavného tela a jeho intenzitu upravujú otáčaním hlavy alebo stláčaním tlačidiel. Intenzitu je možné nastaviť aj na diaľku prostredníctvom smartfónu prepojeného cez Bluetooth a pohybuje sa od režimu Eco s intenzitou 5 lúmenov až po režim Strobe s intenzitou až 1 200 lúmenov.

Modulárne vonkajšie svietidlo Xeter Spark.

Podľa vývojárov by jedno nabitie batérie každej periférie malo vystačiť na prevádzku aspoň tri hodiny pri výkone 400 lúmenov. Všetok hardvér je odolný voči vode podľa normy IP67, čo znamená, že vydrží ponorenie do hĺbky 1 metra po dobu približne 30 minút.

Modulárne vonkajšie svietidlo Xeter Spark.

Modulárne vonkajšie svietidlo Xeter Spark je v súčasnosti je predmetom startup kampane na portáli Indiegogo. Dá sa získať za príspevok v sume od 144 EUR za kompletnú zostavu. Plánovaná maloobchodná bola stanovená na 215 EUR. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať niekedy v priebehu mája 2023.