Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer pridáva vlastný herný handheld aj s podporou 5G siete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca herných zariadení a periférií Razer sa rozhodol vstúpiť do oblasti vreckových herných konzol (takzvaný handheld) a na veľtrhu CES 2023 predstavil vlastný model Razer Edge, ktorý bude dostupný aj s podporou najnovšej mobilnej prenosovej siete 5G.

Handheld je niečo ako vreckový prenosný počítač a v prípade Razer Edge sa dá povedať, že ide vlastne o tablet s operačným systémom Android, ktorý má po bokoch odnímateľný herný ovládač Kishi V2 Pro. Herné zariadenie je poháňané systémom na čipe Snapdragon G3x Gen 1, ktorý zrejme vychádza z modelu Snapdragon 888.

Zdroj: Razer

Táto vrecková herná konzola má aktívne chladenie, takže bude schopná udržať vyššiu úroveň výkonu ako smartfón. Čipset je spárovaný s 8 GB operačnej pamäte LPDDR5 RAM a 128 GB úložiskom typu UFS 3.1, ktoré sa dá rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet microSD až do veľkosti 2 TB.

To, čo Edge údajne dáva výhodu oproti handheldom ako sú Steam Deck a Nintendo Switch, je 6,8-palcový displej AMOLED s rozlíšením 2 400 x 1 080 pixelov a pomerom strán 20 : 9, ktorý sa môže pochváliť obnovovacou frekvenciou až 144 Hz. Pre porovnanie, Switch OLED má 7-placový displej, Steam Deck má 7-placový LCD displej, ale oba majú rozlíšenie len 720p a bežia pri obnovovacej frekvencii len 60 Hz. O vzorkovacej frekvencii dotyku však nepadlo žiadne slovo.

Zdroj: Razer

Všetky verzie handheldu Razer Edge majú pripojenie Wi-Fi 6E. To sa môže využiť na streamovanie hier z počítača alebo hernej konzoly, ako aj na používanie služieb na streamovanie hier. Čipová súprava je samozrejme dostatočne výkonná na to, aby zvládla aj natívne hranie na systéme Android a emuláciu. Verzia s podporou siete 5G navyše umožní hranie na cestách, samozrejme, pokiaľ má používateľ dostatočný dátový balík.

Zdroj: Razer

K dispozícii je aj bezdrôtové pripojenie Bluetooth 5.2 a herný ovládač má v sebe 3,5 mm konektor na pripojenie slúchadiel. K dispozícii sú však aj 2-pásmové reproduktory s priestorovým zvukom THX a 2 mikrofóny na hlasové hovory. Handheld dostal do výbavy aj 5-megapixelovú prednú kameru, ktorá sníma video v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 60 snímok za sekundu. Vo vnútri sa nachádza batéria s kapacitou 5 000 mAh, no o jej výdrži a rýchlosti nabíjania nie sú žiadne informácie. Samotné zariadenie váži 264 gramov, pričom po pripojení herného ovládača sa jeho hmotnosť zvýši na 540 gramov.

Nová vrecková herná konzola Razer Edge sa začne predávať od 26. januára. Wi-Fi verzia sa bude predávať za cenu 400 USD, zatiaľ čo 5G model dostal cenovku 600 USD.