Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Haptické tričko OWO vám umožní precítiť zásahy v hrách

Haptické tričko OWO vám umožní precítiť zásahy v hrách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Haptické tričko OWO využíva sériu takzvaných „mikrosenzácií“, ktoré sa spájajú, aby nositeľ cítil rôzne aspekty hry, ako je napríklad náraz guľky, ranu mečom, či vietor, ktorý sa otiera o kožu. Elektródy a senzory strategicky umiestnené po celej dĺžke trička a dokonca aj v ramenách tak pomôžu získať skutočne pohlcujúci pocit počas hrania. Mobilná aplikácia umožní kalibrovať pocity tak, aby presne zodpovedali tomu, ako intenzívnu alebo miernu haptickú spätnú väzbu používateľ chce dosiahnuť.

Haptické tričko OWO je navrhnuté ako prostriedok na väčšie pohltenie pri hraní hier. Nositeľ tak hru nielen vidí a počuje, ale zažíva ju aj prostredníctvom hmatu. Dizajn trička a jeho sprievodná mobilná aplikácia pomáhajú previesť celú knižnicu hier do rôznych pocitov. Navyše nositeľ necíti len zvláštnu vibráciu, ale tričko poskytne oveľa silnejšie pocity.

Haptické tričko OWO.

Napríklad výstrel sa skladá z troch mikrosenzácií: vstupná rana, výstupná rana a krvácanie. Tieto mikrosenzácie sa spájajú a vytvárajú oveľa realistickejší zážitok, ktorý pridáva vrstvy a hĺbku tomu, čo hráč cíti. Tričko však prináša oveľa viac než len možnosť zažiť strelné zranenia. Dá sa cítiť všetko, od nárazu (úder alebo výstrel z pištole či dokonca rana dýkou), cez interakcie (spätný ráz zbrane, odpor pri tlačení predmetov) až po zážitky (fúkanie vetra, stres a tak ďalej).

Haptické tričko OWO.

Samotné tričko je ľahký odev vyrobený z pružnej lykry a je k dispozícii až v 9-tich rôznych veľkostiach pre mužov aj ženy. Z vnútornej strany je vystlané 10-timi elektródami umiestnenými po celom trupe a ramenách, ktoré poskytujú haptickú spätnú väzbu prostredníctvom úplne bezdrôtového zážitku vďaka technológii Bluetooth 5.2. K dispozícii je aj port USB-C, ktorý umožňuje nabíjať vstavanú batériu, ktorá na jedno nabitie poskytuje až 8 hodín používania.

Haptické tričko OWO.

Haptické tričko je kompatibilné s hrami na PC, mobilných zariadeniach, konzolách a s VR hrami. Tričko sa dá nosiť v stoji alebo ho používať v sede na stoličke či dokonca leňošiac na gauči. Spoločnosť OWO však odporúča, aby ľudia s kardiostimulátorom alebo kovovými implantátmi v trupe haptické tričko za žiadnych okolností nepoužívali.

Haptické tričko OWO sa dá objednať na stránkach výrobcu za 499 EUR.