Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kempingový nábytok na štýl origami sa zbalí do plochých tvarov

Kempingový nábytok na štýl origami sa zbalí do plochých tvarov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Od uvedenia svojho originálneho kajaku na štýl origami v roku 2012 si spoločnosť Oru urobila meno budovaním radu skladacích prenosných vodných plavidiel. Svoju charakteristickú konštrukciu z vopred zloženého polypropylénu však aplikuje aj na ďalšie outdoorové výrobky. Výsledkom je rad kempingového nábytku, ktorý sa zbalí do malého plochého tvaru a rýchlo sa z neho vytvoria pevné, odolné a multifunkčné stoly a stoličky.

Každý model je skonštruovaný z jedného kusu dvojstenného, na mieru vytlačeného polypropylénu Oruplast, ktorý je starostlivo vopred zložený tak, aby sa dal ľahko postaviť a rozložiť za približne 30 sekúnd.

Najväčšou položkou v novej rodine kempingového nábytku Oru Camp je SwitchTable, stôl s nastaviteľnou výškou, ktorý môže fungovať ako jedálenský stôl, prípravný stôl, pracovný priestor, konferenčný stolík či lavica pre dvoch. V plnej výške má výšku 75 centimetrov a dá sa spárovať so stoličkami FlipCube od spoločnosti Oru do jedálenského setu alebo funguje ako samostatná plocha na prípravu jedla, varenie a iné úlohy. Niekoľkými rýchlymi úpravami možno nohy sklopiť na polovicu a znížiť výšku stola na 39 centimetrov, aby sa dal použiť ako konferenčný stolík alebo lavica pre dve osoby.

Skaldací kempingový nábytok na štýl origami Oru Camp.

Delená horná časť stola SwitchTable sa dá zdvihnúť a odhalí dva úložné priestory určené na suché skladovanie alebo použitie ako záložný chladiaci box s ľadovou náplňou, čo dopĺňa pôsobivý zoznam možností využitia jedného kusu zariadenia. Stôl s hmotnosťou 5,2 kilogramu sa skladá do tenkého, ľahko prenosného balíka s rozmermi 47 x 57 x 15 centimetrov a vďaka pripojiteľnému ramennému popruhu sa z neho stane prenosná taška.

Stolička PopLounge s hmotnosťou 3,3 kilogramu má rovnakú dĺžku a šírku v balení ako stôl SwitchTable, čo umožňuje úhľadné stohovanie, ktoré neplytvá cenným priestorom vo vozidle. Zostaví sa z nej stabilná stolička, ktorá je zvyčajne vyhradená pre domy a chaty, no teraz je dostatočne prenosná aj do tábora v prírode. Sedadlo sa dá tiež zdvihnúť a odhalí úložný priestor.

Skaldací kempingový nábytok na štýl origami Oru Camp.

Pravdepodobne najvšestrannejší člen rodiny Oru Camp, 3,3-kilogramový FlipCube, môže fungovať ako úložný box, stupienok, podnožka, lavica a / alebo bočný stolík. Má úplne prázdny interiér pod svojou hornou časťou, ktorý poskytuje dostatok priestoru na prenášanie vybavenia. Okrem toho, že sa dá zložiť na balík s rozmermi 41,4 x 41,4 x 8,9 cm, môže zostať úplne zmontovaný a stohovať sa na iné FlipCube na uloženie vybavenia počas cestovania.

Kajaky Oru už dlho ponúkajú veľkú výhodu z hľadiska veľkosti úložného priestoru a ľahkej prenosnosti oproti tradičným kajakom. Tento kempingový nábytok sa síce skladá plochejšie ako niektoré alternatívy, ale nemusí nevyhnutne ušetriť toľko miesta, pretože na trhu už existuje mnoho skladacích výrobkov kempingového nábytku, ktoré sú rovnako kompaktné, ľahké a dajú sa ľahko zostaviť a rozložiť. A mnohé z nich stoja oveľa menej.

Skaldací kempingový nábytok na štýl origami Oru Camp.

No to, čo spoločnosť Oru chce ponúknuť so svojím nábytkom, je výkon a odolnosť oproti tradičným kempingovým nábytkom. Stôl SwitchTable sa napríklad môže pochváliť nosnosťou až 181 kilogramov, čo je niekoľkonásobne viac ako nosnosť, ktorá je bežná u iných skladacích kempingových stolov.

Tradičný skladací kempingový nábytok, najmä stoličky, je tiež notoricky známy svojou krehkosťou, čo je podľa spoločnosti Oru v modelovom Camp vyriešené. Výrobca vysvetľuje, že vopred zložené „živé pánty“ rovnomerne rozkladajú hmotnosť a sú testované na 20 000 zložení. Naproti tomu tradičné skladacie stoličky majú mechanické pánty a spoje, ktoré sa často ukazujú ako slabé miesta zrelé na zlyhanie.

Skaldací kempingový nábytok na štýl origami Oru Camp.

Spoločnosť Oru uviedla modelový rad kempingového nábytku Camp prostredníctvom startup platformy Kickstarter. Stôl SwitchTable je ponúkaný za 159 USD (plánovaná maloobchodná cena 229 USD), FlipCube sa dá získať za 69 USD (plánovaná maloobchodná cena 99 USD) a stolička PopLounge dostala akciovú cenovku 129 USD (plánovaná maloobchodná cena 189 USD). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v septembri tohto roku.

Skaldací kempingový nábytok na štýl origami Oru Camp.