Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné zariadenie mu6label pripevní ku gitare osobného učiteľa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naučiť sa hrať na gitaru je náročné, a hoci tvrdú prácu a cvičenie nič nenahradí, technológia vám môže podať pomocnú ruku. Mu6label je najnovšie zariadenie v tejto oblasti, ktoré je ohybné a poháňa ho umelá inteligencia. Pripevňuje sa na horný okraj gitary a obsahuje virtuálneho učiteľa, knižnicu akordov a stupníc, metronóm a ladičku, ako aj podkladové skladby na jamovanie.

Zariadenie mu6label bolo vyvinuté s cieľom riešiť niektoré problémy, s ktorými sa ľudia často stretávajú pri učení hrania na gitaru. Napríklad, aj keď začiatočníci zamestnávajú učiteľa gitary, výučba nie je dostupná 24 hodín denne, 7 dní v týždni a chyby urobené medzi lekciami môžu zostať neskontrolované a ťažko sa odnaučia. Hráči si tiež nemusia pamätať, kde sa na lekcii nachádzajú, alebo si nie sú istí, aké veci majú cvičiť.

Mu6label má pružné silikónové puzdro so silikónovým gélom na spodnej strane, ktoré dokáže zariadenie vytvarovať podľa obrysov hornej plochy gitary s plochou doskou. Pre tvarovanejšie modely je k dispozícii voliteľný adaptér.

Inteligentné výučbové zariadenie hry na gitaru mu6label.

Študent má k dispozícii dva farebné dotykové displeje s rozlíšením 240 x 280 pixelov na komunikáciu so zariadením. Je tu integrovaný piezoelektrický snímač na ladenie a na detekciu chýb počas cvičenia a zabudovaný reproduktor. Vstavaná batéria vydrží podľa odhadov až 15 hodín používania medzi jednotlivými nabitiami.

Medzi praktické funkcie patria ladičky pre štvorstrunové až sedemstrunové nástroje, knižnica akordov, mapy modálnych stupníc, všestranný metronóm a prispôsobiteľný generátor rytmu, decibelometer a snímače teploty / vlhkosti, ktoré pomáhajú udržiavať gitaru v špičkovej kondícii.

Inteligentné výučbové zariadenie hry na gitaru mu6label.

K dispozícii je tiež špeciálny režim na učenie sa skladieb založených na akordoch alebo hráči môžu postupovať podľa osnovy na obrazovke, upravovať tempo a opakovať úseky podľa potreby, aby si osvojili akordy. K dispozícii je aj sólový režim, ktorý hráčom ukáže, kam a kedy majú umiestniť prsty na plynulé hranie, a výber sprievodných skladieb pomôže zdokonaliť ich zručnosti pri jamovaní.

Zariadenie tiež dokáže analyzovať, čo sa hrá, a využiť algoritmy umelej inteligencie na identifikáciu chýb a zlej techniky, poskytnúť odporúčania na odstránenie takýchto problémov a zároveň navrhnúť cvičenia na zlepšenie, ako aj možnosť sledovania pokroku.

Inteligentné výučbové zariadenie hry na gitaru mu6label.

Mu6label funguje ako samostatné výučbové zariadenie už v základnej výbave, ale je vybavené aj technológiami Bluetooth 5.0 a Wi-Fi a je kompatibilné so smartfónmi so systémami iOS a Android.

Inteligentné výučbové zariadenie hry na gitaru mu6label sa dá získať prostredníctvom podpory už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za sumu od 119 libier (približne 137 euro). Dodávka prvých kusov je naplánovaná na december 2023.

Inteligentné výučbové zariadenie hry na gitaru mu6label.