Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Xbox One

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
8. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vedeli ste, že hranie hier môže mať pozitívny vplyv na zvyšovanie výkonu vášho mozgu? Dokázali to dokonca vedci a nakoniec každý si to môže odskúšať v praxi. Najlepšie s poriadnou hernou konzolou. A takou je nepochybne aj Xbox One v 500 GB verzii. Vlastne treba povedať, že ju vytvorili hráči pre hráčov pod vedením Microsoftu.

Ak začneme jej dizajnom, tak rozhodne sa dá povedať, že je prudko nadčasový a len tak rýchlo nezostarne. Hodí sa preto do každej obývačky. A teraz k parametrom. Je jasné, že najnovšie hry sú poriadnou záťažou pre počítačové procesory a grafické karty. Tento Xbox sa ich však nebojí. Jeho procesorové srdce má až 8 jadier. Rovnaké číslo svieti aj pri operačnej pamäti. No a posledným zaujímavým číslom je 500vka. Tá istá, ktorá dopĺňa aj samotný názov a prináša do zariadenia úložnú kapacitu v podobe 500 GB.

A táto kapacita sa hodí, veď hry s kvalitnou grafikou si na väčší priestor potrpia. Aj preto má konzola k dispozícii aj BluRay prehrávač. Niektoré hry sa do zariadenia dostanú práve prostredníctvom tejto optickej mechaniky. No nielen hry. Konzola je dostatočne vyspelá aj na prehrávanie BluRay diskov s filmami. I preto má HDMI výstup, no aj vstup. Do neho sa dá pripojiť napríklad digitálny satelit a pomocou konzoly je potom možné sledovať aj televízne vysielanie. Ako si už však niektorí používatelia z predchádzajúcej generácie Xboxu zvykli, konzola má vo výbave aj veľmi zaujímavý senzor s technológiou Kinect. Ide o úplne inovatívne doplnkové zariadenie, ktoré v sebe spája technológie rozpoznávania pohybov aj hlasu. Vďaka integrovanej kamere a mikrofónu dokážete konzolu hlasom, či gestami, aj ovládať. A práve hranie hier si na to nesmierne potrpí.

Veď mnohé hry, ktoré sú s Xboxom kompatibilné, využívajú práve ľudské pohyby. Takto si môžete dopriať aj športové hry, či tanečný krúžok priamo v obývačke. A verte, že si pri tom aj poriadne precvičíte svaly. Konzola vás doslova nenechá chladnými. Kinect prispieva aj k tomu, že konzola vás spozná hneď pri vstupe do miestnosti, v ktorej je. Vďaka tomu dokáže nastaviť individuálne parametre pri hrách pre každého hráča.

Klasicky je možné konzolu ovládať aj pomocou herného ovládača, dokonca i v jeho bezdrôtovej podobe. Ďalšie možnosti ovládania prináša aplikácia Xbox SmartGlass. Umožňuje totiž komunikáciu medzi zariadeniami ako je napríklad tablet, či smartfón a na druhej strane je samotný televízor. Xbox si je už v základe možné vybrať v niektorej z edícií s pribalenou hrou, no množstvo ďalších na vás ešte len čaká. Určite však nie je dobré venovať všetok čas len hraniu hier, keďže je na mieste aj zdravý pohyb po vonku. No ak v exteriéri práve prší, môže vás vo vašom fit tréningu zachrániť aj Xbox One, ktorý dá na vás, pri tom pohybe v obývačke, naozaj pozor. Nakoniec, veď sa o tom presvedčte aj sami.

(Toto video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt môžete zakúpiť tu.)