Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung: Nabíjajte hodinky pomocou smartfónu

Samsung: Nabíjajte hodinky pomocou smartfónu
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
25. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okrem rozlíšenia fotoaparátu či počtu jadier v smartfóne si dávame pri voľbe mobilu pozor aj na výdrž batérie. Napriek tomu, že existuje množstvo možností, ako si počas dňa dobíjať mobilné zariadenia, nie vždy sme schopní to vykryť. Preto je tu Samsung so svojím univerzálnym prepájacím káblom.

Ak sa práve nenachádzate v kancelárií či v aute, teda v priestoroch, kde máte možnosť dobiť si počas dňa svoju elektroniku, je tu riešenie. Juhokórejský Samsung prichádza s káblom Power Sharing Cable, ktorý slúži na prenos energie z jedného mobilného zariadenia do druhého. Energiu môžete prenášať z jedného Galaxy smartfónu či hodiniek do druhého Galaxy zariadenia. Ak vám teda uprostred dňa dochádza v smart hodinkách batéria, jednoducho k nim pripojíte kábel a druhý koniec dáte do smartfónu či tabletu. Áno, podobný kábel tu od Samsungu už bol, no ten bol obmedzený len na Samsung zariadenia. Tento raz môžete s Power Sharing Cable využiť akékoľvek zariadenie. Stačí, aby malo micro USB konektor.

Stále sa vám to zdá málo? Potom je tu ešte niečo. V aplikácii, ktorá patrí k Power Sharing Cable, si môžete nastaviť, koľko energie chcete druhému zariadeniu darovať. Kontrolu spotreby tak máte zobrazovanú a nemusíte len odhadovať v minútach dĺžku nabíjania. Predídete tak zároveň aj náhodným vybitiam v prípade, že by ste kábel neodpojili. A čo za to? Káblik má cenu 20 dolárov.