Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Air & Light kontroluje osvetlenie a ventiláciu v miniteráriu

Air & Light kontroluje osvetlenie a ventiláciu v miniteráriu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje mnoho terárijných rastlín, ktoré sú pekné na pohľad, no náročné na pestovanie. Samostatné miniterárium Air & Light je navrhnuté tak, aby veci uľahčilo tým, že sa postará o osvetlenie a vetranie za vás.

Miniterárium na pestovanie rastlín Air & Light, ktoré vyrába taiwanská spoločnosť Vasee, obsahuje 1-litrovú fľašu z borosilikátového skla, magnetický napájací kábel USB a „inteligentné veko“ na fľašu. Toto veko obsahuje malý elektrický ventilátor, tri rôzne typy LED lámp a tlačidlové rozhranie s OLED displejom.

Zatiaľ čo používatelia si môžu kúpiť akúkoľvek rastlinu, ktorú chcú, a potom len vidieť, čo funguje a čo nie, myšlienka je taká, že si vyberú jednu z rastlín, pre ktoré už spoločnosť Vasee vytvorila prispôsobený režim starostlivosti. Návod povie používateľom, aké rastové médium použiť a koľko vody by mali rastline poskytnúť, a navyše im povie, ako nastaviť osvetlenie a prúdenie vzduchu cez inteligentné veko.

 Inteligentné miniterárium na pestovanie rastlín Vasee Air & Light.

Možnosti osvetlenia zahŕňajú „špecializované rastlinné svetlo“, ultrafialové svetlo alebo biele svetlo s plným spektrom, ktoré možno podávať v rôznych kombináciách a pomeroch počas rôznych časových období. Ventilátor ventilácie môže byť tiež nastavený na rôzne prietoky, na rôzne časy v rôznych časých obdobiach dňa.

Bolo by pekné, keby sa voda mohla automaticky dávkovať aj zo zabudovaného zásobníka, ako je to v prípade niektorých iných automatizovaných systémov starostlivosti o rastliny. V tomto prípade sú však používatelia stále zodpovední za to sami, no môžu sa držať poskytnutých pokynov. Spoločnosť Vasee pritom tvrdí, že testovala nastavenie na tisíckach populárnych kvitnúcich rastlín, sukulentov a dokonca aj mäsožravých rastlín.

 Inteligentné miniterárium na pestovanie rastlín Vasee Air & Light.

Inteligentné miniterárium na pestovanie rastlín Vasee Air & Light je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Za predpokladu, že sa dostane do výroby, za príspevok v sume 617 HKD (okolo EUR) získate kompletnú súpravu. Odhadovaná maloobchodná cena je o 39 percent vyššia. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v januári 2024.