Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový handheld MSI Claw ukazuje budúcnosť prenosných hier

Nový handheld MSI Claw ukazuje budúcnosť prenosných hier
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť MSI je najnovším výrobcom PC, ktorý sa pokúša poraziť Steam Deck od spoločnosti Valve s Claw, novým herným vreckovým počítačom (handheld) s operačným systémom Windows, ktorý oznámila na veľtrhu CES 2024.

Claw je poháňaný novým procesorom Intel Meteor Lake Core Ultra a podľa MSI môže byť špecifikovaný „až“ s procesorom Intel Core Ultra 7 155H. Nové procesory od Intelu pritom podporujú technológiu Intel XeSS upscaling v kompatibilných tituloch. Spoločnosť MSI tvrdí, že tento procesor umožňuje používateľom hrať „AAA tituly bez námahy“. Zariadenie obsahuje 53Wh batériu, o ktorej výrobca tvrdí, že je najväčšia vo svojej triede a ponúka dvojhodinovú výdrž pri plnom zaťažení. Chladiaci systém sa môže pochváliť vetracími otvormi, ktoré sú údajne až o 50 % väčšie ako u konkurencie.

Handheld MSI Claw.

Spoločnosť MSI tvrdí, že Claw bol optimalizovaný pre pohodlie počas dlhých herných seáns. S hmotnosťou 675 gramov je o niečo ťažší ako pôvodný Steam Deck od Valve. Meria 294 mm na šírku, 117 mm na výšku a má hrúbku 21,2 mm. MSI uvádza, že toto zariadenie je vybavené hmatovými tlačidlami a spúšťačmi s halovým efektom, ktoré by sa pri troche šťastia mali dlhodobo osvedčiť. Claw má aj joysticky s halovým efektom.

Handheld MSI Claw.

Nový handheld má 7-palcový IPS displej s rozlíšením 1080p, ktorý ma obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz a jeho typický jas je 500 nitov. Spoločnosť MSI tvrdí, že displej by mal mať aj variabilnú obnovovaciu frekvenciu.

Medzi ďalšie špecifikácie patrí 16 GB operačnej pamäte RAM a až 1 TB úložisko typu PCIe M.2. Na hornej strane zariadenia sa nachádza slot pre pamäťovú kartu microSD na pridanie ďalšej úložnej kapacity, port Thunderbolt 4, 3,5 mm konektor na slúchadlá a tlačidlo napájania vybavené snímačom odtlačkov prstov. Handheld má aj makro tlačidlá, na ktoré môžete nahrať rôzne funkcie, a okolo každého z jeho palcových ovládačov je RGB osvetlenie.

Handheld MSI Claw.

Pokiaľ ide o softvér, na Claw beží na operačnom systéme Windows 11 s vlastným softvérom MSI Center M, ktorý ponúka skratky k vašim hrám a herným knižniciam. Okrem PC titulov spoločnosť MSI hovorí, že Claw dokáže spustiť hry pre Android prostredníctvom svojho prehrávača App Player.

Na veľtrhu CES 2024 spoločnosť MSI oznámila, že v prvej polovici roka plánuje dodávať tri modely v cene od 699 do 799 USD (približne od 639 do 730 euro), pričom základný model sa bude dodávať s procesorom Core Ultra 5 a s 512 GB úložiskom.

Handheld MSI Claw.