Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvý 4K laserový projektor s Google TV a oficiálnym Netflixom

Prvý 4K laserový projektor s Google TV a oficiálnym Netflixom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Dangbei bola jedným z prvých výrobcov inteligentných projektorov s podporou Google TV, s minuloročným uvedením Full HD modelu Atom. Teraz spoločnosť opakuje vzorec pre prvý 4K laserový projektor s Google TV, ktorý sa môže pochváliť oficiálnou licenciou pre Netflix.

Spoločnosť Netflix môže byť trochu vyberavá, pokiaľ ide o to, ktoré zariadenia bude priamo podporovať, čo núti mnohých spotrebiteľov hľadať neoficiálne riešenia. Čínsky výrobca Dangbei však dokázal preskočiť všetky schvaľovacie obštrukcie Netflixu, aby priniesol natívnu podporu svojim modelom projektorov Neo, Emotn N1 a Mars. V tomto trende pokračuje s novou vlajkovou loďou, modelom Mars Pro 2.

4K laserový projektor s Google TV a Netflix licenciou Dangbei Mars Pro 2.

Rovnako ako v prípade Full HD laserového projektora Atom, aj nový 4K laserový projektor Mars Pro 2 používa systém Google TV, čo je podobná, no oveľa vylepšená operačná platforma ako Android TV, ktorá sa nachádza na mnohých inteligentných projektoroch. To v podstate prináša obľúbené možnosti zábavy do ľahko použiteľného rozhrania s intuitívnym ladením parametrov a bezproblémovým prístupom do Obchodu Play, kde môžete získať ďalšie aplikácie. Rovnako ako Atom, dodávané Bluetooth diaľkové ovládanie obsahuje tlačidlo skratky pre Netflix a je tiež miestom, kde je Asistent Google pripravený prijímať hlasové príkazy.

V srdci projektora je zobrazovacia technológia DLP s 0,47-palcovým DMD čipom, plus laserový svetelný zdroj ALDP pre jas až 2 450 lúmenov ISO, spolu s integrovanými algoritmami, ktoré upravujú výstup tak, aby vyhovoval okolitým podmienkam. Spoločnosť Dangbei pritom sľubuje „konzistentne živý obraz cez deň i v noci.“

4K laserový projektor s Google TV a Netflix licenciou Dangbei Mars Pro 2.

Používatelia sa môžu tešiť na zábery v rozlíšení 4K UHD (3 840 x 2 160 pixelov) s maximálnou uhlopriečkou až do 200 palcov (približne 508 centimetrov), spoločnosť Dangbei odporúča uhlopriečku maximálne 120 palcov (305 centimetrov) pre optimálne zobrazenie s podporou obsahu v HDR10+ a HLG. Pomer premietania je tu 1,27 : 1. To znamená, že jednotka bude musieť byť vzdialená 5,06 metra od steny alebo plátna, aby vytvorila 180-palcový (457-centimetrový) obraz.

Podporovaný je aj Chromecast a používatelia môžu k jednotke pripojiť hernú konzolu alebo prehrávač médií cez jeden port HDMI 2.1 a / alebo iný so spätným zvukom. Vzadu sú tiež dva konektory USB 2.0, Ethernet LAN a analógové / digitálne audio výstupy. Okrem Bluetooth 5.2 je zabezpečené bezdrôtové pripojenie aj cez Wi-Fi 6.

4K laserový projektor s Google TV a Netflix licenciou Dangbei Mars Pro 2.

Model Mars Pro 2 debutuje s niečím nazývaným ako InstanPro AI Image Setup, čo je balík na optimalizáciu obrazu, ktorý využíva snímač dToF, kameru CMOS a algoritmy umelej inteligencie pre automatické zaostrovanie, automatickú korekciu lichobežníkového skreslenia pre jednoduché polohovanie, automatickú zmenu veľkosti obrazu, aby sa zmestil na rozpoznané plátno, ako aj na zabránenie prekážkam, aby kazili výhľad, či na stlmenie zdroja svetla, keď osoba vstúpi pred projektor, aby sa ochránili jej oči.

K dispozícii je tiež kompenzácia pohybu pre ostrejšie akčné scény, spolu s obnovovacou frekvenciou 60 Hz pre rozlíšenie 4K a 240 Hz pre rozlíšenie 1080p. K dispozícii je aj vyhradený herný režim, ktorý zlepší vstupné oneskorenie. Toto „zábavné centrum typu všetko v jednom“ prichádza so vstavaným zvukovým systémom, ktorý obsahuje dvojicu 12-W reproduktorov s podporou Dolby Digital, Dolby Digital Plus a DTS-X pre „filmový zvuk novej úrovne“.

4K laserový projektor s Google TV a Netflix licenciou Dangbei Mars Pro 2.

4K laserový projektor s Google TV a Netflix licenciou Dangbei Mars Pro 2 má rozmery 236 x 201,5 x 163,2 mm a váži 4 kilogramy. Predávať sa začne od 28. mája za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 899 USD (okolo 1 751 EUR). Uvádzacia akcia znižuje cenu o 400 USD (približne 369 EUR) a zároveň dáva zákazníkom možnosť bezplatne získať stojan v štýle otočného závesu, ktorý má cenu 139 USD (asi 128 EUR).