Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový severský kempingový príves v sebe ukrýva tajnú kúpeľňu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Často buď chladné, sparťansky zariadené obytné prívesy so skladacím nábytkom s pochybným komfortom, alebo plne vybavené obytné karavany s bicyklami prisunutými k pohovke zvyčajne upozorňujú na kompromisy dizajnu dva v jednom. Nový karavan Karoo Adventure sa snaží minimalizovať tieto kompromisy a slúži ako dvojúčelový kempingový príves s úplne prázdnou podlahou na prenášanie vybavenia a pohodlnejšou obývacou kapsulou so sviežim, panoramatickým dizajnom, modulárnym nábytkom a skrytou kúpeľňou.

Karoo Adventure na prvý pohľad vyzerá moderne a zahŕňa zameranie sa na elektrickú energiu so 6-kWh lítiovou batériou a strešnou solárnou energiou. No bol pritom navrhnutý v krásnom severskom štýle priamo vo Fínsku.

Kempingový príves Karoo Adventure.

S tvarom pripomínajúcim kvapku, meria 5 metrov na dĺžku a 2,2 metra na výšku. Napriek tomu dokáže vtesnať priestranný, viacúčelový pôdorys, v ktorom sa vyspia až dvaja dospelí a dve deti, a to pomocou výsuvnej manželskej postele a poschodovej postele. Spoločnosť plánuje aj verziu so skladacími kreslami, ktoré sa premenia na posteľ.

Kempingový príves Karoo Adventure.

Hlavným účelom zdvíhacích lôžok je vyčistiť väčšinu podlahovej plochy prívesu na ťahanie výstroja. Používatelia si doň môžu naložiť bicykle, lovecké potreby, rybárske náčinie, lyže, snowboardy a sane alebo akékoľvek iné vybavenie, ktoré vyhovuje ich špecifickým plánom výletu. Výbava sa ľahko nakladá cez veľké zadné dvere a bočné dvere.

Kempingový príves Karoo Adventure.

Jedným z mimoriadne unikátnych trikov v prívese Karoo Adventure je skrytá kúpeľňa. Kúpeľňa, ktorá je zabudovaná v prednej časti prívesu, je skrytá za stenou kuchynského bloku a je prístupná cez posuvnú chladničku / stenu. Spodná stena sa potom môže zasunúť späť, pričom rolovacia prepážka zaisťuje úplné súkromie s chladničkou mimo cesty.

Kempingový príves Karoo Adventure.

Posuvný dizajn sa zdá byť trochu príliš zložitý a pravdepodobne bude prvou časťou prívesu, ktorá si bude vyžadovať opravy, ale myšlienka tajnej miestnosti môže zaujať množstvo potenciálnych kupujúcich. Okrem toho je v kúpeľni spoločná mokrá vaňa so sprchou, kazetové WC a sušiak na bielizeň.

Kempingový príves Karoo Adventure.

Pokiaľ ide o chladničku, pri otvorení pre prístup do kúpeľne sa nasunie na hornú časť sporáka s dvoma horákmi a nechá sa v tesnejšej polohe, keď sa kuchyňa používa vonku. Dvojúčelová kuchyňa podporuje vnútorné aj vonkajšie varenie, s posuvnou plynovou varnou doskou a drezom, ktoré možno použiť aj vonku.

Kempingový príves Karoo Adventure.

Medzi ďalšie plánované vybavenie a príslušenstvo patrí kúrenie, teplá voda, zábavný systém s TV a Bluetooth reproduktorom, dotykové riadiace centrum s mobilnou aplikáciou a inteligentný alarm. Spoločnosť Karoo pracovala na optimalizácii hmotnosti aj aerodynamiky, aby pomohla zabezpečiť efektívnejší zážitok z jazdy.

Kempingový príves Karoo Adventure.

Spoločnosť Karoo tvrdí, že začiatkom tohto roka ukončila svoje posledné kolo startup financovania a plánuje začať verejne predvádzať svoj prototyp v roku 2024 pred pilotnou výrobou prívesu v roku 2025 a prvými dodávkami v roku 2026.

Kempingový príves Karoo Adventure.

Tí, ktorí sa chcú zapojiť do prvého kola dodávok kempingového prívesu Karoo Adventure, si ho teraz môžu predbežne objednať so zálohou 100 euro. Predávať sa bude za celkovú cenu od 29 900 euro. Prvých 500 predaných modelov bude dodávaných s bočnou markízou a stanovými stenami a predĺženou trojročnou plnou zárukou.

Kempingový príves Karoo Adventure.