Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia LPG fakľa nahrádza táborák horiacim otvoreným plameňom

Skladacia LPG fakľa nahrádza táborák horiacim otvoreným plameňom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Trojnožkové („statívové“) lampáše sa medzi kempingovými svetlami napájanými batériami stali pomerne bežnými, no americká startup spoločnosť prináša doslovne plamennú interpretáciu. Jej statívová fakľa je skutočný voľne stojaci plameňový chrlič ohňa, ktorý vydáva otvorený plameň určený na šírenie tepla okolo kruhu s táborákom a udržiava každého v teple a hypnotickom pozorovaní plameňa.

Väčšina prenosných ohnísk obsahuje nejaký typ krytu, ale horák statívovej fakle s príznačným názvom Tripod Torch je vysoký a odkrytý a zapaľuje prívod propánu z LPG fľaše do otvoreného plameňa, ktorý môže voľne vyžarovať teplo vo všetkých smeroch.

Skladacia trojnožková LPG fakľa Tripod Torch.

Zatiaľ čo voľne horiaci dizajn s výškou 43 centimetrov vyzerá z hľadiska bezpečnosti viac než len pochybne, je optimalizovaný pre lepšie 360-stupňové zahrievanie v porovnaní s ohňom ukrytým nízko v miske. Takže namiesto toho, aby sa táborníci museli schúliť a šúchať si ruky priamo nad ohniskom kvôli menšej horúčave, môžu si sadnúť do svojich rozkladacích stoličiek a nechať teplo prísť k sebe.

Skutočná krása trojnožky je v tom, že vďaka LPG fľaši a možnosti zablokovania prívodu cez vypínač, ponúka možnosť založiť ohnisko počas obmedzení a zákazov spaľovania dreva. Spoločnosť Tripod Torch hovorí, že spĺňa väčšinu požiarnych obmedzení, no aj tak si to budete vždy chcieť u daného orgánu, ktorý má právomoc nad pozemkom, na ktorom kempujete.

Skladacia trojnožková LPG fakľa Tripod Torch.

Aby sa znížilo riziko prevrátenia LPG fakle a zapálenia požiaru alebo upálenia niekoho, trojnožka obsahuje tri kolíky, ktoré možno použiť na zaistenie každej nohy pre väčšiu stabilitu. To nezabráni tomu, aby sa niekto potkol a nepopálil sa o otvorený oheň, ale to isté sa môže stať s vysokým plameňom stúpajúcim z ohniska s drevom. V oboch prípadoch je nevyhnutná pozornosť a dohľad dospelých.

Skladacia trojnožková LPG fakľa Tripod Torch.

Po skončení kempovania sa Tripod Torch rozloží na komponenty, ktoré sa uložia do takmer plochého puzdra s rozmermi len 25 x 20 x 8 cm, s celkovou hmotnosťou 2,7 kilogramu puzdra a komponentov, vrátane tepelných štítov. Statívová fakľa je navrhnutá tak, aby sa dala rozložiť v priebehu niekoľkých minút a na nohách je integrovaný kľúč na utiahnutie hadice regulátora k horáku.

Tri tepelné štíty sú pripevnené okolo horáka, aby odklonili vietor a presmerovali teplo plameňa. Môžu sa používať jednotlivo alebo spolu. Všetky tri sa pritom kombinujú a vytvárajú stojan na hrnce na varenie.

Skladacia trojnožková LPG fakľa Tripod Torch.

Zariadenie je navrhnuté na prácu s propánovými nádržami s veľkosťou od 1,36 do 3 do 18 kilogramov. Spoločnosť odhaduje dobu horenia 10 hodín pri použití štandardnej 9 kilogramovej nádrže s horákom nastaveným na stredný plameň, teda zhruba 900 gramov propánu za hodinu. Táto rýchlosť sa bude pohybovať medzi približne 450 gramov za hodinu pri nízkom plameni až do 2,2 a viac kilogramov za hodinu pri nastavení vysokého plameňa.

Prenosná trojnožková LPG fakľa Tripod Torch sa aj spolu s horákmi predáva za cenu 189,99 dolárov (približne 178 euro).

Skladacia trojnožková LPG fakľa Tripod Torch.