Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárny gril G1 pečie na ohni, drevenom uhlí alebo propáne

Modulárny gril G1 pečie na ohni, drevenom uhlí alebo propáne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na všeobecný nedostatok miesta navyše vo vozidle s výbavou určenou na kempovanie môže prísť vhod modulárne multifunkčné vybavenia na varenie. Kalifornská spoločnosť Grill Game posúva tento koncept do nových výšin so svojim grilom G1. Tento „varič“ slúži nielen ako gril, ale aj ako taká grilovacia panvica, sporák či udiareň. Pečie pritom na dreve alebo drevenom uhlí, ale môže fungovať i s priloženým propánovým horákom.

V najzákladnejšej podobe je G1 voľne stojaci grilovací rošt určený na prípravu jedál pri táboráku. Jeho dve nohy sa pripevnia ku koncom grilu, takže sa môže postaviť nad oheň a ponúka priame alebo nepriame pečenie všetkých obľúbených jedál v kempe.

No na rozdiel od iných grilovacích roštov sa G1-tka dodáva s presne priliehajúcim vekom, ktoré sa prikladá na vrchol grilu. Pomôže tak nielen udržať teplo pri úlohách, ako je opekanie hrubých kusov mäsa, ale udrží aj dym, čím sa G1 zmení na jednoduchú udiareň na pomalé údenie nad rozptýleným nepriamym teplom.

Modulárny gril 7 v 1 Grill Game G1.

Pre prípady, keď sa snažíte postupovať opatrne a nezanechať za sebou ohnisko plné kúskov uhlia a hromádok popola, je súčasťou zariadenia G1 aj skladacia ohnisková jama, ktorá využíva rovnakú sadu nôh na podopretie podlahy a bočných stien misy. Používatelia ju môžu používať na spaľovanie dreva alebo dreveného uhlia a na grilovanie môžu dať rošt na vrch. Spoločnosť Grill Game dokonca pridala aj priečku na údenie, ktorá umožňuje umiestniť drevené uhlie a štiepky do malej časti na konci na nepriamy ohrev.

Modulárny gril 7 v 1 Grill Game G1.

Samozrejme, sú chvíle, keď jednoducho nemôžete spaľovať drevo alebo drevené uhlie, bez ohľadu na to, či je to na zemi alebo v prenosnom ohnisku. Pre tieto prípady spoločnosť Grill Game pridáva aj propánový horák, ktorý sa ku grilu pripája cez bočnú časť ohniska, čím sa gril na drevo / uhlie zmení na plynový gril. Odstráňte grilovací rošt a G1tka môže fungovať ako príručné propánové ohnisko.

Dokonca aj so všetkou touto flexibilitou je G1tka prenosný gril. Skladacie časti sa dajú zložiť do dodávaného prenosného puzdra, ktoré sa uloží medzi veko a grilovací rošt. Dvojica západiek to všetko zaisťuje do balíka vysokého necelých 18 cm s rozmermi 48 x 34 cm. Pri hmotnosti 7,7 kg sa to celé ľahko prenáša pomocou drevenej hornej rukoväte a úhľadne sa to ukladá spolu s ostatným kempingovým vybavením.

Modulárny gril 7 v 1 Grill Game G1.

Spoločnosť Grill Game uviedla model G1 na trh minulý rok ako riešenie na kempingové varenie 4 v 1 a práve v lete 2024 ho vylepšila na plnohodnotný model 7 v 1. Prvá z troch nových funkcií prichádza vďaka grilovacej doske, ktorá sa dá vymeniť za gril a poskytuje horúci, rovný povrch pripravený na opekanie. Lišta na varenie umožňuje používateľom vložiť kuchynský riad do tela ohniska priamo nad propánový horák, čím poskytuje spôsob ohrevu vody a varenia s kompatibilnými veľkosťami hrncov a panvíc.

Modulárny gril 7 v 1 Grill Game G1.

Takto G1tka zvládne prakticky všetko varenie a pečenie, ktoré by ste mohli chcieť počas kempovania robiť. Ďalšie komponenty súpravy 7 v 1 pridávajú ďalších 5 kilogramov, čím sa celková hmotnosť zvyšuje na stále zvládnuteľných 12,7 kilogramu. A nakoniec, na zemi pod nohami grilu G1 sa nachádza ohňovzdorná podložka Keep it Clean, ktorá zachytáva odpadnuté uhlíky, mastnotu a popol a udržiava kemp čistejší a bezpečnejší. Používatelia môžu zvyšky po vychladnutí riadne zlikvidovať a podložka potom slúži ako súčasť prenosného kufra.

Kompletné balenie modulárneho grilu 7 v 1 Grill Game G1 sa predáva za 399 dolárov (približne 368 euro), zatiaľ čo pôvodné balenie 4 v 1 možno zakúpiť za 269 dolárov (asi 248 euro). Na grily sa pritom vzťahuje obmedzená doživotná záruka.

Modulárny gril 7 v 1 Grill Game G1.