Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nafukovací domček rýchlo poskytne komfort pri kempovaní

Nafukovací domček rýchlo poskytne komfort pri kempovaní
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzska spoločnosť Exod vyvinula Air Station POD-01, prenosné nafukovacie riešenie krytu pre kempovanie. Obytná kapsula sa pritom nafúkne už za päť minút a má dostatok miesta až pre štyri osoby.

Aj keď sa stany v priebehu rokov stavajú rýchlejšie, stále zvyčajne zahŕňajú nejaké tyče a lanká. Spoločnosť Exod sa rozhodla pre iný prístup k bývaniu v prírode pomocou vzduchu na podporu svojich nafukovacích konštrukcií. Nafukovací domček Air Station POD-01 pritom sľubuje, že prinesie ľahký a priestranný prístrešok na kempingové expedície.

Nafukovacia konštrukcia kempingového domčeku Exod Air Starion POD-01.

Využíva k tomu rámový systém založený na nafukovacích trubiciach, ktoré „sa stanú neuveriteľne tvrdými a tuhými pri tlaku iba 0,5 baru. Tento tlak je zabezpečený pomocou ručnej vzduchovej pumpy, ktorá podľa výrobcov dokáže nafúknuť celú konštrukciu len za päť minút. Výrobca tvrdí, že konštrukciu možno vyfúknuť a zbaliť za rovnaký čas.

Nafukovací kempingový domček Exod Air Starion POD-01.

Keď je domček POD nafúknutý, poskytuje 4,2 štvorcových metrov podlahovej plochy a má steny, ktoré sa zdvihnú až do výšky 153 centimetrov. Steny obsahujú veľké tienené otvory a okná, ktoré umožňujú panoramatický výhľad, a úložné moduly, ktoré sa upevňujú na vzduchové rámy, udržujú podlahový priestor čistý. Po zložení sa POD zmestí do prenosnej tašky s rozmermi 25 x 35 x 64 centimetrov. Táto taška váži pomerne statných 8,5 kilogramu, takže je to určite prístrešok vyrobený skôr pre kempujúcich s autom alebo karavanom, než pre peších či cyklistických výletníkov.

Nafukovací kempingový domček Exod Air Starion POD-01.

Spoločnosť Exod momentálne prijíma predbežné objednávky na Air Station POD-01 buď v čiernej alebo bielej verzii za akciovú cenu 1 899 EUR s DPH. Bežná maloobchodná cena bude 2 499 EUR. Výrobca tvrdí, že jednotky by sa mali začať dodávať koncom roka 2024.

Nafukovací kempingový domček Exod Air Starion POD-01.