Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vírivka na kempovanie v prírode sa nafúkne už za 2 minúty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka prenosnej nafukovacej vírivke Joolca si môžete dopriať relaxačné namáčanie vo vode už aj počas kempovania v prírode. Táto robustná, skladacia vírivka sa dá zbaliť do kompaktnej veľkosti, aby sa s ňou dalo cestovať kamkoľvek s prístupom k elektrickej sieti alebo mimo nej, aby ste si mohli vychutnať parný kúpeľ v prírodnej scenérii.

Austrálska spoločnosť Joolca bola založená v roku 2011 s cieľom priniesť domáce pohodlie do prírody. Žiadny výrobok nie je lepším príkladom tohto cieľa ako jej nová vírivka Hottub, ktorá je rovnako robustná ako luxusná a je skonštruovaná tak, aby vás na konci aj tých najťažších dobrodružstiev čakalo uvoľnenie svalov a omladenie ducha.

Prenosná nafukovacia kempingová vírivka Joolca Hottub .

S hmotnosťou 15 kilogramov nebude vírivka Joolca spoločníkom pri cestovaní s batohom, ale je určená na kempovanie v aute, prepravu po krajine, cestovanie v obytnom aute a iné dobrodružstvá spojené s vozidlom. Zbalí sa do rozmerov 76 x 43 x 28 centimetrov, takže sa dá ľahko uložiť do priloženej prepravnej tašky a uložiť do kufra vozidla.

Vírivka Hottub pre dve osoby sa pomocou dodanej vzduchovej pumpy nafúkne do plne rozvinutej podoby 196 x 91 x 51 centimetrov približne za dve minúty, ale skutočné naplnenie horúcou vodou trvá oveľa dlhšie. Vírivka funguje v spojení s prenosným ohrievačom vody Joolca Hottap na LPG s 12 V čerpadlom, ktoré dodáva a filtruje vodu z prírodného zdroja. To je veľmi dôležité, pretože kempujúci nemajú tendenciu nosiť so sebou ďalších 300 až 350 litrov vody, ktoré Joolca odporúča pre jednotlivcov a páry.

Prenosná nafukovacia kempingová vírivka Joolca Hottub .

Spoločnosť Joolca odhaduje proces napúšťania vody na dve hodiny, kým budete môcť skočiť do vody a užívať si jej teplotu až do približne 45 ºC, pričom bezpečnostný prvok vypne ohrev pri teplote 50 °C. Vírivka je navrhnutá tak, aby na štandardnú propánovú nádrž poskytovala až 15 hodín prevádzky a nepretržite recirkulovala vodu, aby bola stále horúca a príjemná.

Ak je počasie je príliš sparné na horúcu kúpeľ, Hottub sa dá použiť aj na studené kúpele a ľadové kúpele.

Prenosná nafukovacia kempingová vírivka Joolca Hottub .

Nevýhodou však je, že vírivka nemá trysky, ktoré sú v tradičných vírivkách také lákavé pre boľavé svaly. Ako však vysvetľuje spoločnosť Joolca, znížilo by to prenosnosť a všestrannosť, pretože by to prinieslo väčšiu hmotnosť, viac rozbitných komponentov a potrebu pripojiť sa k elektrickej sieti.

Spoločnosť Joolca využíva konštrukciu inšpirovanú nafukovacími paddleboardmi s bočnicami z PVC s kvapkovým stehom a uzavretou penovou podlahou s PVC plášťom, spolu s námorníckymi stehmi a lepidlom. Vírivka Hottub je skonštruovaná tak, aby vydržala nepredvídateľné nástrahy v prírode a dodáva sa so súpravou na opravu v prípade úniku. Penový kryt sa pripevňuje na integrované klipy, aby boli najmladší táborníci v bezpečí.

Prenosná nafukovacia kempingová vírivka Joolca Hottub .

Vírivka Hottub je teraz k dispozícii samostatne za cenu 579 USD (asi 532 EUR) alebo v balení so súpravou Hottap a potrebnými prípojkami (bez funkcie umývadla a sprchy) za 1 028 USD (približne 944 EUR), v súčasnosti v predaji za 938 USD (okolo 862 EUR). K dispozícii je aj súprava Hottap Nomad v hodnote 549 USD (v prepočte 504 EUR), ktorá obsahuje všetko potrebné, vrátane sprchového rozprašovača, prípojok, čerpadla s riečnym filtrom a nástavca na batériu v úložnom boxe, ktorý slúži ako umývadlo. Delené veko boxu sa dokonca preklopí a funguje ako dva odtoky na sušenie riadu.

Súprava Hottap Nomad.