Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rozšíriteľný kempingový modul vytvorí kuchyňu v štýle karavanu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 8. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa naposledy spojili britský výrobca stanov Cinch a čínsky výrobca globálneho vybavenia Wild Land, priniesli svetu nafukovací strešný stan s tlačidlom a poriadnym výhľadom na hviezdnu noc. O rok neskôr sú späť, tentoraz s produktom, ktorý môže tento stan dokonale doplniť pri vytváraní kompletnejšieho základného tábora.

Novinka Kitchen Cruiser je kočovná kempingová kuchyňa, ktorá sa úhľadne zbalí a v kempe sa preklopí do kuchynského bloku podobného karavanu so sporákom, pracovnou doskou a drezom. Hoďte ju do kufra auta so strešným stanom a máte dekonštruovaný obytný automobil pripravený na objavovanie a táborenie vo svete.

Rozšíriteľná kempingová kuchyňa Kitchen Cruiser.

Rozšíriteľná kempingová kuchyňa Kitchen Cruiser sa balí do objemu 56,5 x 40,5 x 47,5 cm, keď je celá uzavretá a zabalená na prepravu. Nemá však kolieska ani výsuvnú rukoväť na uľahčenie prepravy. Po príchode do kempu sa Kitchen Cruiser rozloží nielen do šírky, ale aj do výšky prostredníctvom štyroch sklopných nôh. Používatelia môžu kuchyňu postaviť na zem aj v sede, bez vysunutých nôh.

Rozšíriteľná kempingová kuchyňa Kitchen Cruiser.

Tak či onak, dve bočné police sa sklopia smerom nahor a jedna z nich prevezme úlohu pracovnej dosky, zatiaľ čo na druhej sa nachádza skladací drez. Dodávaný kohútik napájaný lítiovou batériou vedie rúrky do kanistra alebo fľaše s vodou (nie je súčasťou balenia) a dodáva vodu na umývanie, pitie a varenie.

Rozšíriteľná kempingová kuchyňa Kitchen Cruiser.

Vrchná časť kempingovej kuchyne sa zdvíha smerom nahor a dozadu, aby slúžila ako polica alebo dodatočná pracovná doska, a odkrýva 2,2 kW sporák na LPG, ktorý je súčasťou súpravy. Spoločnosť Cinch tiež uvádza, že kempujúci môžu použiť druhý jednoplatničkový sporák na jednej z pracovných dosiek a vytvoriť tak zostavu s dvoma platničkami, ktorú poznajú mnohí kempujúci.

Rozšíriteľná kempingová kuchyňa Kitchen Cruiser.

Súčasťou konštrukcie je aj niekoľko zásuviek na uloženie dosiek na krájanie, nožov, kuchynského náradia a ďalších vecí. Vďaka tomu je Kitchen Cruiser pekným a prehľadným riešením na varenie, ktoré môže zjednodušiť náročnú úlohu balenia auta na cestu do divočiny. Zariadenie obsahuje niekoľko horných držadiel na prenášanie a jeho základná hmotnosť (skriňová jednotka, sporák a drez) je 19,5 kilogramu.

Rozšíriteľná kempingová kuchyňa Kitchen Cruiser.

Spoločnosť Cinch práve teraz organizuje startup kampaň na portáli Kickstarter s cieľom získať peniaze na uvedenie Kitchen Cruiser na trh. Zvýhodnená cena sa začína na 449 USD (približne 408 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 699 USD (asi 635 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánov v rámci už financovanej kampane, dodávka by sa mala začať v septembri tohto roku.