Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nafukovací stan a prístrešok sa vytvarujú pomocou elektrickej pumpy

Nafukovací stan a prístrešok sa vytvarujú pomocou elektrickej pumpy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Trávenie času vo voľnej prírode má zrejme rád každý z nás, no stavanie stanu rozhodne nepatrí k príjemným činnostiam. Nový stan a prístrešok Gouse Tent a Luli Canopy je však najnovšia kempingová výbava, o ktorej sa tvrdí, že tento proces zjednodušujú s malou pomocou elektrickej pumpy a nafukovacieho rámu.

Oba produkty vyrába spoločnosť Aerogogo, pričom oba majú rúrkové textilné rámy, ktoré sa nafukujú priloženou elektrickou pumpou. Stan Gouse má v skutočnosti dva vedľa seba umiestnené rámy v tvare písmena H, ktoré spolu tvoria prepojený vzor HH pri pohľade zhora. Jeden rám tvorí spálňu, zatiaľ čo druhý tvorí „obývačku“. Záves medzi nimi je možné podľa potreby stiahnuť a zapnúť zipsom. Samozrejme, obývačka môže byť používaná aj ako druhá spálňa, hoci nemá podlahu.

Nafukovací stan Aerogogo Gouse Tent.

Extra funkčnosť pridávajú tri striešky. Jedna je nad prednými dverami a jedna na oboch stranách stanu. Sú držané priloženými podpornými tyčami. S výškou stropu 210 cm, dĺžkou 665 cm a šírkou 225 cm, pritom stan Gouse údajne pojme 8 až 10 ľudí.

Jeho rám je vyrobený z TPU (termoplastický polyuretán) potiahnutý polyetylénom, zatiaľ čo jeho steny sú zložené z dvoch vrstiev materiálu: 150D Oxford tkaniny s vode odolným náterom PU2000 a strieborným UPF 50+ slnečným náterom na vnútornej strane a 150D Oxford tkaninou s nepremokavým náterom PU3000 a z vonkajšej strany čiernym polyuretánovým náterom proti slnečnému žiareniu. Podlaha so zvýšeným okrajom je vyrobená z 300D Oxford tkaniny s vode odolným náterom PU3000.

Nafukovací stan Aerogogo Gouse Tent.

Vetranie uľahčuje celkom šesť veľkých sieťovaných okien, ktorých kryty je možné podľa potreby zrolovať a uviazať. V strope je tiež otvor pre rúru na kachle, ktorý umožňuje udržiavať teplo pomocou kachlí dodaných používateľom počas chladných dní.

Zostavenie pozostáva z položenia stanu na zem, jeho zloženia v rohoch a následného nafúknutia jeho dvoch rámov. Nafúknutie každého rámu údajne trvá osem minút. V poslednom kroku sa stiahne strieška a popruhy na podporu vetra.

Nafukovací stan Aerogogo Gouse Tent.

Nafukovací prístrešok Luli Canopy je oveľa jednoduchší, pretože je otvorený na oboch koncoch a využíva len jeden rám v tvare písmena H. Má výšku stropu 220 cm a koncové otvory, ktoré sú každý 250 cm široké, čo umožňuje v prípade potreby aj čiastočné zaparkovanie vozidla pod prístreškom. Rovnako ako Gouse má šesť sieťovaných okien. Jednou z pridaných funkcií je však integrovaná projekčná plocha na sledovanie filmov.

Nafukovací prístrešok Aerogogo Luli Canopy.

Nafukovací stan Gouse Tent a nafukovací prístrešok Luli Canopy sú predmetom startup kampane na portáli Kickstarter. Stan je ponúkaný za zvýhodnenú cenu 1 099 USD (asi 993 EUR), zatiaľ čo prístrešok má cenovku 499 USD (okolo 451 EUR). Plánované maloobchodné ceny sú 1 699 USD, respektíve 899 USD (približne 1 534 EUR, respektíve 812 EUR). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať už v septembri.

Nafukovací prístrešok Aerogogo Luli Canopy.