Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sklenený Aeropress je rovnako prémiový ako káva, ktorú varí

Sklenený Aeropress je rovnako prémiový ako káva, ktorú varí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V modernom svete posadnutom prémiovou kávou sa kávovar Aeropress osvedčil ako veľmi obľúbený nástroj na prípravu vynikajúcej kávy. Nebol to však príliš vzhľadný kus súpravy na prípravu kávy. To sa však mení s novým modelom Aeropress Premium, ktorý je luxusnejší a je vyrobený zo skla a kovu. Navyše je doplnený rovnako elegantným stojanom na uskladnenie.

Pôvodné zariadenie Aeropress sa stalo miláčikom znalcov kávy na celom svete, ale vďaka svojej mútnej plastovej konštrukcii nikdy nevyzeralo ako špičkové zariadenie na prípravu kávy, ktoré patrí vedľa drahého veľkého kávovaru alebo dokonca priemerného french pressu. Napriek tomu sa stále teší veľkej obľube. Spoločnosť Aeropress pritom tvrdí, že nazbierala celkovo 55 000 päťhviezdičkových recenzií z krajín celého sveta.

Plast nemusí byť pre mnohých spokojných používateľov problémom, ale pre iných sa ukázal ako jednoznačné negatívum. Model Aeropress Clear na báze Tritanu, ktorý bol predstavený len minulý rok, bol krokom správnym smerom a dodal lisu vzhľad podobný sklu. Niektorí domáci a profesionálni baristi by však radšej upustili od miešania plastov so svojimi nápojmi, či už zo zdravotných alebo estetických dôvodov.

Zariadenie na prípravu kávy Aeropress Premium.

Po rokoch, keď zákazníci a fanúšikovia žiadali sklenenú verziu, spoločnosť Aeropress konečne odpovedala a úplne sa vzdala plastu v prípade nového modelu Aeropress Premium. Nové zariadenie na prípravu kávy, ktoré je ideálny na luxusné dezertné večierky alebo do luxusnejších kaviarní, má krištáľovo čistú vonkajšiu trubicu z ručne fúkaného skla, ktorá je doplnená piestom z eloxovaného hliníka a uzáverom filtra z nehrdzavejúcej ocele. Dvojstenná hlavná trubica z borosilikátového skla chráni pred popálením tým, že udržiava teplo vo vnútornej komore.

Zariadenie na prípravu kávy Aeropress Premium.

Model Premium stále sľubuje rovnaký zážitok z Aeropressu, ktorý po pridaní mletej kávy a prevarenej vody poskytuje šálku hladkej kávy bez horkosti a zrniek už za dve minúty. Je to výsledkom procesu tri v jednom, ktorý zahŕňa priame ponorenie kávy do vody, rýchle ponorenie pod tlakom a mikrofiltráciu cez extrémne jemné papierové filtre.

Rovnako ako pôvodné zariadenie Aeropress je aj model Aeropress Premium určený na prípravu všetkých druhov kávy, vrátane americkej filtrovanej kávy, cold brew kávy a nápojov v štýle espressa. Pojme približne 300 ml tekutiny a uvarí až štyri malé šálky kávy. Neodporúča sa však používať na cesty ani umývať v umývačke riadu.

Súprava Aeropress Premium obsahuje odmerku a miešadlo z nehrdzavejúcej ocele.

Samozrejme, že prémiový dizajn zvyčajne znamená aj prémiovú cenu, a to platí aj v tomto prípade. Cena najnovšieho modelu Aeropress Premium je 149,95 USD (približne 137 EUR). Tí, ktorých neodradila cena, a ktorí potrebujú miesto na uloženie komponentov, keď sa nepoužívajú, nájdu dokonalý doplnok v stojane Organizer z nehrdzavejúcej ocele za cenu 99,95 USD (okolo 91 EUR).

Nový organizér Aeropress Organizer z nehrdzavejúcej ocele.