Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvá virtuálna vôdzka na svete znamená koniec zamotaného psa

Prvá virtuálna vôdzka na svete znamená koniec zamotaného psa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dajte zbohom dňom, keď sa váš pes zamotával do vôdzky a musel robiť nemotorné piruety. Spoločnosť Heel totiž uviedla inovatívne zariadenie Roam 350, o ktorom tvrdí, že je to prvá virtuálna vôdzka pre psa na svete.

Pomocou patentovanej bezdrôtovej technológie nazvanej ako „Autoprox“ v obojku vášho psa aj v diaľkovom ovládači, ktorý nosíte pri sebe, môžete nastaviť dĺžku virtuálnej vôdzky Heel na vzdialenosť od 3 metrov až do 229 metrov. Ak váš psík prekročí nastavenú vzdialenosť, obojok vydá varovanie a upozorní psa, že je príliš ďaleko. A ak váš pes toto upozornenie nebude rešpektovať, vykoná sa „korekcia“.

Pokiaľ ide o typy korekcie, môžete si vybrať z dvoch možností: vibrácie, ktoré vášmu psíkovi dajú najavo, že prekročil koniec vymedzenej vzdialenosti, alebo voliteľný statický šok, ak je váš psík naozaj neposlušný.

Virtuálna vôdzka pre psov Heel Roam 350.

Cieľovým trhom zariadenia Heel sú majitelia, ktorí chcú so svojimi šteniatkami chodiť na túry, kempovať, bicyklovať alebo dokonca pracovať na svojom pozemku a zároveň umožniť svojim chlpatým kamarátom skúmať okolie.

Jeden diaľkový ovládač sa môže spárovať s až tromi psami, takže nie je potrebné nosiť so sebou ďalšie ovládače. Samotný diaľkový ovládač má navyše haptickú spätnú väzbu a upozorní majiteľa, ak a kedy pes dostal varovanie alebo korekciu.

Virtuálna vôdzka pre psov Heel Roam 350.

Systém funguje samostatne a nevyžaduje mobilný signál, Wi-Fi ani GPS, takže je ideálny, ak ste na ďalekej túre alebo kempujete hlboko v lese. Čo sa týka výdrže batérie, spoločnosť Heel tvrdí, že pri používaní virtuálnej vôdzky štyri hodiny denne dosiahnete štyri dni používania v automatickom režime (Autoprox) a osem dní v manuálnom režime.

Najmenší pes, ktorého ľudia zo spoločnosti Heel videli nosiť virtuálnu vôdzku Roam, je šesťmesačný Rat teriér, ktorý zvyčajne váži od 3,6 až 5,4 kg. Ak sú plemená menšie, obojok nemusí byť kompatibilný.

Virtuálna vôdzka pre psov Heel Roam 350.

Technológie, ako je geofencing, sú síce fantastické na to, aby ste udržali svojich dobre vychovaných psov tam, kde ich chcete mať, ale nie sú stopercentne spoľahlivé. Spoločnosť Heel nabáda k zodpovednému vlastníctvu domácich miláčikov pri dodržiavaní všetkých zákonov, predpisov a zdravého rozumu, aby ste vy, vaši štvornohí miláčikovia a ostatní boli v bezpečí.

Virtuálna vôdzka pre psov Heel Roam 350 sa už predáva na stránkach výrobcu za cenu 399 USD (približne 364 EUR).

Virtuálna vôdzka pre psov Heel Roam 350.